0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Cypern

Res till Cypern och få en härlig semester med sol, bad, utflykter och nöjesliv. Till Cypern kan du åka med eller utan barn och det finns gott om aktiviteter för stora och små. Åk på båtutflykter, åk vattenscooter, snorkla, upplev de vackra vingårdarna, shoppa, njut av god mat och dryck och mycket mer.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Cypern bjuder inte minst på fina stränder, kristallklart vatten och värme. Cypern har många fina stränder och strax utanför Ayia Napa finns den populära sandstranden Nissi Beach med vackert turkosa och klart vatten. För den som vill uppleva ett pulserande nattliv är Ayia Napa att rekommendera. Larnaca i Cypern är öns tredje största stad och passar utmärkt för den som vill kombinera storstadsliv med sol och bad, samt kultur och historia.

 

På Ticket hittar du ett stort utbud av reguljärflyg, hotell, charterflyg och sista minuten till Cypern. Förutom sol och bad finns utflykter och aktiviteter på ön. Tack vare det fantastiska vattnet runt omkring ön, finns det plats för en hel del vattenaktiviteter. Ett tips är att boka hyrbil och upptäcka mer av vad Cypern har ett erbjuda. Bland annat kan du besöka vingårdar, keramikverkstäder och äta gott på några av öns mysiga restauranger.  

 

Väder på Cypern

Cypern är ett av de mest solsäkra resmålen i Medelhavet. Ön har ett snitt på 340 soldagar om året. På Cypern är somrarna långa och varma, medan vintrarna är korta och milda. Försommaren börjar i april och når 20 grader på dagen. Under maj månad når värmen upp till ungefär 25 grader under dagarna. Under sommarmånaderna juni-augusti stiger temperaturen till 30–35 grader. Badvattnet har då hunnit bli ca 25 grader varmt. Sommaren på ön dröjer sig in ända till oktober, ibland även november men något kyligare på kvällskvisten. Från december till mars kan det förekomma regnskurar, dock är det sällan långvarigt.

Vill man fördjupa sig i öns historia så kan man göra ett besök till Cyperns museum som visar lämningar från stenåldern fram till den bysantiska perioden. Den som vill fortsätta i det historiska spåret bör också se Kourion som är en av de mest spektakulära utgrävningarna från antikens Cypern.

På Unescos världsarvslista finns Troodosbergen som är Cyperns största bergskedja med Mount Olympos som högsta topp (1951 m ö h). Många av bergstopparna är klädda med bysantiska kyrkor och kloster. Varför man byggde kyrkor på dessa knepiga platser var för att skydda dem från de angrepp som var vanliga vid kusterna.

Pafos är ett annat kulturellt världsarv på Cypern. Afrodite sägs ha fötts i denna kuststad, närmare bestämt på den smäktande vackra stranden Petra tou Romiou.

Cypern har länge varit ett populärt resmål för turister från hela Europa. Innan kriget utbröt år 1974 så var staden Famagusta en av de populäraste destinationerna bland oss svenskar på ön. Idag är staden en öde spökstad efter krigets påfrestningar. FN har deklarerat att ingen får bosätta sig här och hela den milslånga strandremsan som en gång blomstrade så intensivt är idag en sorglig syn full av urblåsta hotellskelett. Kanske är det inte den mest upplyftande synen, men helt klart värd ett besök.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear