0770 - 45 75 23 Våra butiker

Våra leverantörer

Vi har ett tätt samarbete med leverantörer inom bland annat reguljärflyg, charter, kryssning och hotell. Även för våra leverantörer är hållbarhetsfrågan central.

 

Gruppresor inom Sverige

Charterbolag

För charterbolagen sker miljöarbetet både i Sverige och i värdlandet. Flera stora aktörer klimatreducerar samtliga resenärers resor. Under själva resan arbetar charterbolagen bland annat med att minska koldioxidutsläppen genom exempelvis gröna inflygningar, direktflyg och att minimera vikten, för att på så sätt minska bränsleförbrukningen. På resmålen arbetar de bland annat med miljöcertifierade hotell där allt från borttagning av plastprodukter och minskad energiförbrukning till minskat matsvinn hanteras, men även projekt som riktar sig mot mänskliga rättigheter och genom att ta avstånd från exempelvis utflykter som inkluderar djur i fångenskap. 

 

 

Flygbolag

För flygbolagen är klimatpåverkan, och minskningen av denna, av mycket stor vikt. I centrum står övergång till biobränsle, uppdatering av flygplansflottor till modernare och mer bränslesnåla flygplan, minskat matsvinn under resan genom att resenärerna måste förbeställa maten och klimatreducering av medarbetares tjänsteresor. Även återvinning, förbättrad sophantering och minskning av engångsartiklar hanteras. 

 

 

 

 

 

Gruppresor inom Sverige
Gruppresor inom Sverige

Rederier

Rederierna arbetar med att reducera sina utsläpp i stort, genom att hela tiden hitta mer effektiva lösningar. Arbetet för att skydda haven är centralt, och inkluderar åtgärder som miljövänlig sophantering, återvinning av avloppsvatten och engagemang i projekt kring hållbart fiske. Åtgärderna inkluderar även ett stort socialt ansvar, bistånd och engagemang över hela världen. 

 

 

 

 

 

 

Hotelleverantörer

Våra hotelleverantörer arbetar intensivt med att minska sitt klimatavtryck och är engagerade i att skapa hållbarare hotell för gästerna. Detta sker genom åtgärder som att minska matsvinn vid bufféer, minskad energiförbrukning genom automatisk avstängning av luftkonditionering när gästerna inte är på rummet, uppmaningar till att spara vatten vid dusch, använda handdukar fler dagar än tidigare och att minska användandet av plastartiklar. Engagemanget sker också genom ett socialt ansvarstagande, exempelvis att ha en hög grad av lokal personal anställd, och att så mycket av maten som köps in köps från lokala producenter. 

 

 

 

Gruppresor inom Sverige
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear