Vi hjälper dig hela vägen!

Hållbart resande

Att resa är att upptäcka nya, spännande platser, att möta olika kulturer, vidga sina vyer och förhoppningsvis skapa minnen och erfarenheter som varar livet ut. Vi inte bara älskar att resa – vi är också övertygade om att de upplevelser och intryck som resor ger bidrar till en öppnare, inkluderande och mer tolerant värld.

 

Turism har både positiva och negativa effekter, både för det lokala resmålet och på global nivå. Turism leder bland annat till ökade utsläpp och risk för överexploaterade resmål. Men turismen är i många länder också en av de viktigaste inkomstkällorna för stor del av befolkningen, som bidrar till lokala näringsidkares möjlighet till försörjning och skapar många miljoner arbetstillfällen världen över.

 

Ticket vill att både du och kommande generationer ska fortsätta resa och ta del av alla de magiska, berikande upplevelser som resor runt om i världen ger. För att detta ska vara möjligt måste vår livsstil, både i vardagen och under en semesterresa utomlands, bli mer hållbar. Vårt arbete kring att skapa mer hållbara resor är en pågående process, där många små steg leder till en ständig förbättring. Eftersom vi förmedlar resor är våra leverantörer och samarbetspartners av stor vikt för oss, och vi vill tillsammans verka för ett mer hållbart resande, både idag och i framtiden.


Läs vår hållbarhetsrapport här »

 

Vi på Ticket vill arbeta för ett långsiktigt, hållbart resande – både idag och för kommande generationer. 
 

Läs mer om vår hållbarhetsvision »

Vi samarbetar med många leverantörer inom bland annat reguljärflyg, charter, kryssning och hotell. Även för våra leverantörer är hållbarhet en viktig central del.

 

Läs mer om våra leverantörer »

 

 

 

Vill du veta vad du kan göra själv för att resa mer hållbart? Här hittar du några enkla tips som ger en positiv inverkan på miljön och gör resandet mer hållbart. 

 

Läs mer om hur du reser mer hållbart »

 

 

I samarbete med Tricorona Climate Partner arbetar vi med att klimatreducera resor för att bidra till ett mer hållbart resande. Klimatreducera din resa och bidra du också. 

 

Läs mer om hur du klimatreducerar din resa »

Vi samarbetar med flera hotelleverantörer som arbetar med hållbarhet. Hotellen bland annat mäter och minskar avfall, energi- och vattenförbrukning, tar ansvar för personal och engagerar sig i lokalsamhället. Hotellen är godkända av Global Sustainable Tourism Council (GSTC).
 

Se alla hållbara hotell här »

 

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!