0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Visa vad flygbiljetterna kostar då de är ombokningsbara eller om- och avbokningsbara.Med en Ombokningsbar biljett kan du omboka resan till ett nytt datum utan avgifter (förutom eventuell mellanskillnad om du ombokar till en högre prisklass).Med en Avbokningsbar biljetter kan du avboka resan och bli återbetalad flygbiljettens pris (minus en självrisk).
https://www.ticket.se/flyg/tjeckien/prag.html

Flyg till Prag

fr. 2 090:-
fr. 2 795:-
fr. 984:-

Tjeckien – sagolikt resmål för alla sinnen

Att resa runt i Tjeckien är som att befinna sig i en riktig sagomiljö. Landet bjuder vackra böljande landskap, medeltida byar och städer. Cykla runt i det bördiga landskapet och stanna på vingårdar eller i mysiga små byar eller lev storstadsliv i mäktiga sagostaden Prag. Ät gott, drick av landets världsberömda öl och njut av kulturen - Tjecken är en pärla för alla sinnen. 

Sagostaden Prag

Prag är Europas kanske vackraste och mest romantiska huvudstad. Det är en riktig sagostad med kyrkor och palats, trädgårdar med körsbärsträd, tinnar och torn och slott som ska ha varit inspirationskällor till Disneyfilmernas arketypiska slott. Överdådig arkitektur varvas med lummiga parker och slitna arbetarkvarter. Här finns alla trender inom arkitekturhistorien representerade, då Prag har skonats från att härjas alltför mycket under århundradenas krig och från rivningshysterin som härjade i många städer på 60- och 70-talen.

 

Dessutom är Prag en prisvärd stad för oss svenskar att turista i. Här kan du njuta av mat, kultur och musik samt ölstugor som serverar tjeckiskt öl nätterna igenom. En stad för alla sinnen!   

Riddarliv i Cesky Krumlov

I de smala labyrintformade gränderna i Český Krumlov känner sig besökare som om de hälsat på i ett annat århundrade. Få städer har lyckats bevara sin medeltida karaktär som denna, med rikt dekorerade borgarhus, underbara blomsterträdgårdar, medeltida krogar och traditionella hantverksbutiker. Här kan du drömma dig tillbaka i tiden och kanske slinka ned i någon av stadens alla källarpubar för att smaka de bästa tjeckiska ölsorterna.


I juni varje år firar man i dagarna tre med riddarturningar, fäktningsmatcher och hantverksmässa. Eventet avslutas med en stor procession av historiska gestalter och riddare till häst. Den unika medeltida kärnan har gjort att Český Krumlov finns med på Unescos lista över världsarv.

Cykla mellan vingårdar

Det är svårt att föreställa sig en mer avslappnad semester än en cykeltur genom den storslagna naturen i södra Mähren, i ett bördigt tjeckiskt landskap med mysiga små byar och vingårdar på bekvämt cykelavstånd. Cykla till exempel till staden Znojmo, som ligger på en klippa över floden Dyje. Den bjuder inte bara på krokiga gränder, kyrkor och romantiska vyer utan är också omgiven av stora vingårdar. 

 

Ett annat ställe med lång vintradition är Lednice-Valtice, som också kallas för Europas trädgård eller verklighetens Disneyvärld. De två anrika slotten är omgivna av en stor park med romantiska små byggnader, fiskdammar och ängar av blommor. Lednice-Valtice, som finns med på Unicefs världsarvslista, är 200 kvadratmeter stort och den som inte orkar gå kan med fördel hyra cykel, åka häst och vagn eller båt på de lokala vattendragen. 

Varma källor i Karlovy Vary

Karlovy Vary, eller Karlsbad som staden heter på tyska, är den mest kända kurorten i Tjeckien - och en av de allra vackraste kurorterna i Europa, tack vare sin unika arkitektur. Orten, som ligger i nordvästra Tjeckien, nära gränsen till Tyskland, har en lång spatradition. De varma mineralrika källorna sägs genom tiden ha lockat till sig prominenta gäster som Beethoven, Goethe och Karl Marx. Enligt legenden grundades den av den tjeckiska kungen och tysk-romerska kejsaren Karl IV redan på 1300-talet och de varma källorna hittades av en slump när härskaren var ute på en rådjursjakt.

 

Inne i den gamla staden hittar du mindre spahotell belägna i vackra sekelsskifteshus, medan de större anläggningarna ligger i stadens utkant. Förutom en lång spatradition är Tjeckiens spa-mecka även känt för fina golfbanor och en rad kulturella evenemang, som till exempel matfestivalen i maj och en internationell filmfestival i juli.

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan.
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear