0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till Sydafrika

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Billigt flyg

  1. Kapstaden 7 518:-
  2. Johannesburg 12 098:-

Flyg + hotell

  1. Kapstaden 11 856:-

Sydafrika

Sydafrika är ett fascinerande land, större än Spanien och Frankrike tillsammans, med en både spännande och mörk historia, gudomlig natur och många olika kulturer samlade. Av landets i dagsläget knappa 60 miljoner invånare härstammar ca en tredjedel från de holländare som kom till Sydafrika för mer än 300 år sedan, vars språk utvecklades till dagens afrikaans. Landet har hela 11 officiella språk – engelska, afrikaans och nio mindre språk från landets olika stammar.

 

Sydafrikas natur är oslagbart vacker, med dramatiska kuststräckor där pingvinerna knuffas på stränderna, böljande gröna vindistrikt och safariområden som bjuder på djurskådning i världsklass. Flygresan är lång, men Sverige och Sydafrika ligger i samma tidszon – med andra ord slipper du en jobbig jetlag och tidsomställning.

Lejon, pingviner och magisk natur

Sydafrikas natur är mycket varierande. Säsongerna är omkastade – när det är vinter i Sverige är det sommar i Sydafrika, vilket är viktigt att känna till om sol och bad ska ingå i resan. Landet har flera olika klimatzoner, med kust på tre av landets sidor och en stor variation i höjden över havet. Varmast är det i Sydafrikas nordöstra del, längs kusten mot Indiska Oceanen.

 

Den världsberömda Krugerparken i nordöstra Sydafrika har den största variationen av vilda djur på hela den afrikanska kontinenten. Här finns goda möjligheter att se The Big Five – elefant, lejon, noshörning, afrikansk buffel och leopard. Besökare kan ta sig runt i parken på egen hand, men för bäst safariupplevelse finns det många guidade turer att välja på.

 

Även om pingvinen inte ingår i The Big Five så kan du stifta detta vackra djurs bekantskap på nära håll, längsmed Sydafrikas sydvästliga kust. Två av de mest kända häckningsplatserna, som också är enkel att besöka, är Boulders Beach och Stony Point strax utanför Kapstaden, där den förstnämnda är enklast att ta sig till. En upplevelse som absolut inte får missas.

Spännande storstäder - Kapstaden, Johannesburg, Durban och huvudstaden Pretoria

Johannesburg är landets största stad, och även knutpunkt för väg- och tågtrafiken. Staden har en härlig stadskärna med mängder av butiker, kaféer och restauranger. Kapstaden är dock landets mest kända stad, en stad som verkligen har allt – sprudlande restaurangscen med gudomlig mat, mysiga butiker, kritvita stränder, dramatiska berg och vänlig befolkning. Vandra uppför Taffelberget och njut av den magiska utsikten, eller varför inte gör en utflykt till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad och lär dig mer om landets historia. 

 

Durban är en hamnstad som tidigare främst var känd som ett surfmecka, men nu börjar bli en allt hetare turiststad. Medan Kapstaden har torrare medelhavsklimat och kallare vatten är det i Durban istället ett varmare och fuktigare subtropiskt klimat med betydligt mer badvänligare hav.

 

Pretoria är Sydafrikas huvudstad, ungefär fem mil norr om Johannesburg. Pretoria har flera museer värda ett besök. Staden var länge förknippad med det gamla apartheidsystemet, vilket besökare kan lära sig mer om i Pretorias gamla centralfängelse.

Vackra vingårdar i världsklass

Sydafrikas vin är en succé i hela världen. Stellenbosch är förmodligen det mest berömda vindistriktet, men här finns många andra mindre kända distrikt som Robertson, Wellington, Paarl och Franschhoek – för att nämna några. I flera av dessa vindistrikt huserar också många av Sydafrikas bästa restauranger, varför ett besök verkligen rekommenderas oavsett hur pass stor vinintresset är. Vindistrikten ligger nära varandra, vilket gör det fullt möjligt att besöka flera under semestern. Om någon i sällskapet kan tänka sig att stå över provsmakningen är hyrbil ett smidigt alternativ för att ta sig runt och njuta av det vackra landskapet, men om det inte är ett alternativ finns det utmärkta guidade turer, både heldags- och halvdagsturer.

 

Mat och dryck Sydafrika

Precis som i sin befolkning är Sydafrikas matkultur en formidabel smältdegel med många influenser. Givet landets europeiska influenser är det inte svårt att få tag på västerländsk mat, men missa inte att prova på den sydafrikanska maten – oftast både mycket prisvärd och vällagad. Typisk sydafrikansk mat är struts, krokodilstek eller impala, en afrikansk antilop. Landet har också ett enormt stort utbud av frukt och grönsaker, med gudomliga smaker. Grillat, eller braai som det heter i Sydafrika, är vanligt och populärt. I och med landets läge med hav på tre sidor finns det också mycket färsk fisk och skaldjur. Prisnivån i landet är låg jämfört med i Sverige, och med det stora inhemska utbudet av både mat och dryck är det ett fantastiskt matland att besöka.

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear