Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Sök billiga resor till Algarve

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Algarve

fr. 1 766:-
fr. 4 533:-

Charter till Algarve

Loading

Algarve

Portugal är ett av de länder som ökar mest i popularitet just nu, och för dig som älskar sol och hav är det till Algarve på sydkusten du ska bege dig. Här är havet en del av livet och du kan njuta av dagens fångst av fisk och skaldjur på någon av de små lokala restaurangerna längs kusten.  Dessutom bjuder Algarve på över 300 soldagar per år, prisbelönta stränder och mängder av häftiga aktiviteter som både ger äventyrslystna och naturälskare en kick, allt från vandring och cykelresor till golf. 

Stränder för alla

Algarve är känt för sina härliga sandstränder, som ofta varvas med dramatiska klippor. Här finns inte mindre än 88 stycken ”Blue Flag Beaches”, vilket är stränder med den högsta vattenkvaliteten. Här finns en strand för alla!

 

Västerut från turistorten Albufeira är stränderna ofta dramatiska, medan stränderna österut mot spanska gränsen är mer klassiska. Några favoriter är sju kilometer långa Praia da Falésia i utkanten av Albufeira, vackra Praia de Sao Rafael och livliga Praia da Rocha.

Surfa, segla eller dyk

De soldränkta stränderna lämpat sig inte bara för sol, bad och avslappning utan här finns gott om guldkorn även för den som gillar vattensport.  Här kan du åka vattenskoter, vattenskidor, dyka, segla, vindsurfa och kitesurfa. Även om du gillar vågsurfing finns många bra stränder med höga vågar.

 

Ett riktigt surfparadis är Sagres, den lilla fiskebyn som ligger vid Portugals sydspets. Men här är det inte bara vattenaktiviteter som gäller utan du kan också rida, vandra eller cykla genom den sagolikt vackra naturen.

Natur och upplevelser

Algarve bjuder på dramatisk natur och längst den solkyssta och vågpiskade kusten kan du stanna till för att njuta av de dramatiska vyerna – till exempel vid Ponta da Piedade i Lagos med sina vackra klippformationer eller Cape Saint Vincent i Sagres med sina branta klippor.

 

För den som vill ta sig mellan klippor, stränder och små fiskebyar till fots finns fina vandringsleder, och det finns även många spännande nationalparker.

Fridfullt i Faro

Faro betraktas ofta bara som inkörsporten till Algarve och förbises som eget semesterresmål. Detta gör att staden har behållit sin fridfulla atmosfär och traditionella charm, särskilt kring den muromgärdade Gamla Stan. Staden ligger på en av Europas vackraste kustremsor.

 

Ett tips är att stanna några dagar i staden innan du reser vidare till andra delar av kusten. Läget mitt i Algarve gör också staden till en perfekt utgångspunkt för att utforska resten av Algarvekusten.

 

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!