0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Svalbard

Gruppresa till Svalbard

Ögruppen Svalbard ligger i Norra ishavet, halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Här finns orörd arktisk vildmark och ett unikt djurliv i en miljö som är kärv och skör på samma gång.

Resplanen nedan är ett av våra mest omtyckta på Svalbard men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

Ankomsttransfer väntar på flygplatsen som tar er till hotellet.

Incheckning och middag på Radisson Blu Polar Hotel

Incheckning och middag på Radisson Blu Polar Hotel

Radisson Blu Polar Hotel i Longyearbyen är världens nordligaste fullservicehotell och erbjuder badtunnor på den gemensamma terrassen. Oavsett om du äter middag i hotellets restaurang eller utomhus kan man njuta av en imponerande panoramavy över fjorden tillsammans med din måltid eller dryck.

Restaurangen Nansen serverar arktiska specialiteter och internationella rätter, medan Barentz Pub & Spiseri serverar drinkar och lättare måltider. En populär frukostbuffé dukas upp varje morgon.

Under sommaren kan personalen hjälpa med aktiviteter såsom kryssningar, vandring och kajakpaddling. På vintern kan man hyra hundspann och åka på glaciärutflykter. Man kan även koppla av i hotellets bastu.

DAG 2

Dagen inleds med konferens och lunch i hotellets lokaler. Hotellets fyra mötesrum har svindlade utsikt över landskapet och det största rummet rymmer 140 personer. Menyn sätts efter säsong och sällskapets önskemål.

Tur med hundspann

Tur med hundspann

Polarnatten är en speciell tid på året, och hundsläden under stjärnhimmel, dansande Aurora eller glittrande månsken är en upplevelse man inte kan missa. Efter att alla tagit plats kommer guiden leda vägen ut från gårdarna. Hundarna kommer skälla av otålighet till en början, men så fort vi är på väg, kommer en vacker tystnad att sjunka över oss. De ivriga hundarna sätter iväg i hastig takt, men efter ett par kilometer kommer de hitta en bekväm hastighet. Ute i mörkret kommer vi stänga av strålkastarna och efter en kort stund kommer konturerna av bergen att dyka upp. Söderut kan vi se att det är ljusare mot horisonten. Det snötäckta landskapet återspeglar ljus från månen, stjärnorna och, om vi har tur, norrskenet – och det är förvånande precis hur mycket du kan se under denna magiska tur!

Mötesplats: Framför huvudentrén där du kommer att hämtas. Varaktighet: cirka fyra timmar. Svårighetsgrad: 3 - Genomsnittlig fysisk kondition.

Denna tur omfattar transport till och från hotell, kläder och stövlar samt guide med säkerhetsutrustning.

                                   

DAG 3

Snowmobile safari – Tempelfjorden Svalbard

Snowmobile safari – Tempelfjorden Svalbard

Ingen resa till Svalbard är fulländad utan en utflykt till Tempelfjorden!

Efter en briefing åker ni mot Templefjorden. Ni kommer passera genom den breda Adventdalen och genom mer intressant terräng för att sedan nå det historiska området Fredheim, där jägaren Hilmar Nøis hade sin basstation i drygt 30 år. Ni kommer att se både den tidigare stugan, där ett av hans barn föddes, och den större villa han byggde för sin andra fru.

Under turen äter ni en expeditionslunch innan ni återvänder till civilisationen.

Mötesplats: Framför huvudentrén där ni kommer att hämtas.

Varaktighet: Cirka 7 timmar

Avstånd: Cirka 140 km

Svårighetsgrad: 3 – Lämplig för de flesta utan snöskoterupplevelse, även om terrängen kan vara ojämn.

Denna tur omfattar transport till och från hotell, briefing, snöskoter, bränsle, snöskoter, stövlar, yttervattens, hjälm, balaclava, lunch, varma drycker, sök- och räddningsförsäkring och en ledare med all nödvändig säkerhetsutrustning.

DAG 4

Transfer till flygplatsen och hemresa.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear