0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Rom, Italien

Gruppresa till Rom, Italien

Det finns hur mycket som helst att se i Rom, hundratals sevärdheter som man omöjligt hinner med under semestern, vilket är en av anledningarna till varför man gärna återvänder.

Colosseum är Roms kanske mest kända sevärdhet. En enorm, ellipsformad, öppen arena från 70 e.Kr. där man brukade bjuda på gladiatorspel, djurhetsning, teater och avrättningar – allt inför en hänförd publik.

Spanska Trappan är en välkänd trappa i centrala Rom. Trappan uppfördes av en fransman på 1720-talet. Namnet har inget med Spanien att göra utan kommer från att vara placerad i anslutning till Piazza di Spagna.

Fontana di Trevi – eller Trevifontänen som den kallas på svenska – är en enorm fontänkonstellation från 1600-talet. Det var i denna fontän som Anita Ekberg badade i filmen Det ljuva livet. Idag är fontänen välbesökt, men förbjuden att bada i.

Peterskyrkan, belägen i Vatikanstatens – katolicismens högborg. Det är världens största kyrka, och utan tvivel även den mest påkostade. Peterskyrkan är dessutom ett regelrätt konstmuseum med tanke på hur många statyer och målningar av välkända konstnärer som finns här.

Trastavere var redan under antiken tätbefolkat och idag skulle man kunna kalla stadsdelen för Roms Gamla Stad. Här finns pittoreska gränder och torg och gatornas rutnät är bevarat ända sedan Medeltiden.

Resplanen nedan är ett av våra mest omtyckta i Rom men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

Ankomsttransfer från flygplatsen till hotellet i centrala Rom.

Incheckning på Hotel Giulio Cesare

Ett trevligt hotell som ligger i ett lugnt men ändå centralt och elegant område mellan Peterskyrkan och Piazza del Popolo. Området heter Prati och består mest av lägre hyreshus/villor från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Många har egna trädgårdar och gatorna kantas med gröna och lummiga träd.

Hotel Giulio Cesare ligger fem minuter till fots från tunnelbanestationen LEPANTO (Linje A) och den stora shoppinggatan Via Cola di Rienzo. Bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

På hotellet finns totalt 90 rum, ett mindre konferensrum, bar, restaurang och en fin innerträdgård som kan utnyttjas en stor del av året. Gratis wifi på hotellet.

Den hemtrevliga atmosfären och den utmärkta frukosten är hotellets styrka.

DAG 2

Gastronomisk promenad

Gastronomisk promenad

Sovmorgon och frukost på hotellet innan guiden möter er på hotellet för en sightseeing!

Vår gastronomiska promenad är som en guidad tur under vilken man varvar in mat- och dryckesrelaterade stopp under den historiska vandringen. Beroende på om turen läggs på för- eller eftermiddag varierar upplägget (frukt och grönsaksmarknaden Campo de’ fiori är till exempel bara besökbar på förmiddagen och inte alls på söndagar).

Under vägen går man även förbi flertalet bröd-/pizzabutiker och andra spännande charkuteriaffärer där man förstås kan titta in vid intresse.

Turen kan berikas genom att ta en riktig smakfull lunch på traditionell restaurang i närheten av Piazza Navona där man får smaka på 10-15 olika rätter från marinerade grönsaker till ost och kallskuret, varma smårätter. Till detta serveras husets vin och mineralvatten. Färsk fruktsallad till dessert. 

OBS! Upplägg och smakstopp kan variera beroende på vilket hotell/kvarter promenaden startar ifrån. Turen utgår från hotellet om det är centralt, annars tillkommer eventuell busstransfer till lämplig startpunkt.

Turen avslutas med lunch.

Ristorante L’Antica Casale La Carovana

Ristorante L’Antica Casale La Carovana

Dagen avslutas med middag på en före detta lantgård som gjorts om till en rustik, mysig restaurang – belägen mitt i ett av Roms bostadskvarter, med hus runtomkring men ändå inbakad i sin egen lilla värld.

Gården som var gammal och övergiven var på väg att rivas för att bygga nya hyreshus men blev istället uppköpt av familjen som idag driver restaurangen. Det finns flera olika salar och en stor fin trädgård där middagen kan serveras när vädret tillåter.

Vid ankomst kan man ordna aperitif med underhållning såsom jonglörer eller eldslukare i trädgården och under själva middagen kan de även arrangera någon form av musikunderhållning, till exempel operasång för de grupper som önskar. Man kan även använda de trevliga och ljusa salarna till konferens eller grupparbeten av olika slag.

 Restaurangen ordnar även matlagningskurser, pizzabakning med akrobatiska pizzabagare och erbjuder en mycket passande miljö för exempelvis togapartys.

Restaurangen ligger i Portunese, cirka 7 km söder om Rom. En buss hämtar er på hotellet och tar er dit.

                                   

DAG 3

Dagen inleds med konferens och lunch i hotellets lokaler.

Besök Vatikanen

Besök Vatikanen

Besök i Peterskyrkan – världens största kristna helgedom, samt i Vatikanamuséerna med bland annat Rafaels Stanzer och det Sixtinska kapellet. Obs! Entré till muséerna måste bokas i god tid – namn på alla deltagare krävs för att kunna boka inträdet.

Middag på Ristorante Casa Coppelle

Middag på Ristorante Casa Coppelle

Perfekt läge mitt i Roms hjärta, i kvarteren vid Pantheon och Piazza Navona, ligger denna mysiga restaurang vid den fina lilla Piazza Copelle. Inredningen är mycket stilfull med en blandning av romantik, elegans och hög kvalitet.

DAG 4

Under förmiddagen upptäcker ni Rom på egen hand innan det är dags för transfer till flygplatsen och hemresa.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear