0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Riga, Lettland

Gruppresa till Riga, Lettland

Riga är Lettlands huvudstad och Baltikumregionens största stad med närmare 800,000 invånare. Det är en medeltida hamnstad som alltid befunnit sig i korsvägarna mellan öst och väst, men som sedan frigörelsen från Sovjetunionen 1991 har funnit sin plats bland västsamfundets demokratiska länder. Riga är en stad med ett rikt kulturutbud, fantastisk arkitektur (skyddad av UNESCOs världsarvslista) och ett pulserande nattliv. I Riga finns också ett otal spännande restauranger med läcker mat, och en rik cafékultur.

Nedan finns ett fyra dagars reseprogram till Riga men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

En guide möter gruppen på Rigas flygplats och följer sedan med till hotellet.

Incheckning på Radisson Blu Hotel Latvija

Incheckning på Radisson Blu Hotel Latvija

Radisson Blu Hotel Latvija har varit ett känt landmärke i Riga i mer än 30 år och reser sig högt över de omkringliggande byggnaderna i centrum. Hotellet ligger vid Rigas huvudgata och med utsikt mot parken, regeringsbyggnaden, den stora ortodoxa katedralen och frihetsmonumentet, endast fem minuters gång till gamla stan.

Välkomstmiddag på Steiku Haoss

Välkomstmiddag på Steiku Haoss

Steiku Haoss är en populär restaurang som ligger mitt i gamla stan, vid Livu platsen. Den har specialiserat sig på steaks, men serverar också många andra rätter, inklusive vegetariska alternativ. Inredningen är lättsam och går i vilda västern-stil. Härifrån tar ni er lätt till Rigas sprudlande nattliv.

DAG 2

Upptäck Riga

Upptäck Riga

Riga har inte bara en vacker och välbevarad gammal stadskärna, utan också ett överväldigande antal mysiga caféer, barer och små restauranger som alla har sin egen, unika stil och meny. Upplev gamla stan och centrum till fots tillsammans med en svensktalande guide. Guidens berättelser om dåtid och nutid, konsthistoria och arkitektur, vävs ihop med kortare stopp på olika caféer för provsmakning av olika lettiska specialiteter, mat och dryck. 

Konferens

Konferens

Konferens i hotellets lokaler. Oavsett om ert event är ett styrelsemöte för fem personer, en workshop för 50 deltagare eller en galamiddag för 500 gäster så har hotellet de faciliteter som krävs. Moderna konferensrum med proffesionella ljud- och bildanläggningar. 

 

 

                           

Middag på Folkclub Ala

Middag på Folkclub Ala

Den enda lettiska folkbaren och restaurang med mer än 16 ölsorter på kran och totalt 27 lettiska ölsorter, vilket är det största utbudet i hela Riga. Dessutom erbjuder Ala häftiga lettiska traditionella måltider och fantastiska ölbitarplattor. Den gamla krogens folkloriska kännetecken sprider en unik atmosfär. Folkbaren är älskad av såväl lokalbefolkningen som Riga-besökare och är känd för sina utmärkta temakvällar och konserter som äger rum nästan varje kväll.

DAG 3

Morgonrunda och yoga

Morgonrunda och yoga

Vem har påstått att man måste släppa på sina träningsrutiner bara för att man är ute och reser? Eller att man inte kan prova på någon ny träningsform tillsammans med kollegorna? Ett ypperligt sätt att starta dagen är att ge sig ut på en joggingrunda som leds av ett par erfarna personliga tränare i den takt som passar gruppen. Gruppen kan även delas upp i två eller tre grupper med varierande svårighetsgrad och tempo. På vägen hinner man dessutom se en del av Riga och njuta av att staden har så många fina grönområden och parker.

Efter joggingrundan är det dags för ett kortare kombinerat yoga och stretchingpass – utomhus om vädret tillåter, annars inne på hotellet. Ny energi och livsglädje garanteras!

Lunch på 3 kockar

Lunch på 3 kockar

Restaurangens signum är deras så kallade ”tapas”. På en bit smörpapper framför varje gäst skapar servitörerna ett konstverk med såser och chutneys i olika färger som sedan avnjuts tillsammans med nybakat bröd. En fröjd för både ögat och smaklökarna! Tre kockar servar också utmärkta kött- och fiskrätter med kontinental prägel.

På våning två finns ett gästkök som används till matlagningsseminarier och olika provsmakningar. Denna sal är perfekt för att sitta avskilt från andra sällskap och det finns plats att ha AV-utrustning.

Efter lunchen finns det tid för att utforska staden på egen hand.

Skattjakt med pubrunda

Skattjakt med pubrunda

Lär känna Riga på ett lättsamt och trevligt sätt genom en kombinerad skattjakt och provsmakning av olika goda drinkar och cocktails! Denna lite annorlunda skattjakt leder de olika lagen till några av Rigas trendigaste och bästa barer där de bjuds på olika utmaningar och drycker. Däremellan ska de också utföra ett par roliga uppdrag och svara på frågor. Bästa laget vinner, men alla lagen har en kul eftermiddag eller kväll i Riga! Skattjakten kan anpassas till gruppens önskemål – med fokus på lokala ölsorter, fina viner eller varför inte olika cocktails med Rigabalsam som en av huvudingredienserna? 

Kalku Varti

Kalku Varti

Legendarisk nattklubb med över 14 år på nacken. Klubben är belägen i en historisk källare under själva restaurangen Kalku Varti, men har även en takterrass. Det är perfekt att kombinera en god middag på restaurangen och sen fortsätta kvällen med goda cocktails och dans bara en trappa ner.

                                                                                                                        

 

DAG 4

Efter lunch på hotellet är det dags för transfer till Rigas flygplats och hemresa.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet.
Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear