0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Prag, Tjeckien

Gruppresa till Prag, Tjeckien

Tjeckiens huvudstad Prag är vackert belägen vid floden Moldau och är känd som en av Europas vackraste städer. Den gamla stadskärnan är välbevarad och det är ett nöje att bara promenera runt i staden och beundra arkitekturen. Gotiskt, romansk, barock, renässans, jugend och modernt – alla byggstilar finns representerade här. Staden delas av floden Moldau och ett känt och mycket fotograferat motiv är de broar som förbinder stadsdelarna, varav den mest kända är Karlsbron. På Karlsbron trängs konstnärer, musiker och försäljare och det är en upplevelse i sig att gå över bron.

Nedan finns ett tredagars reseprogram till Prag men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

Ni möts i ankomsthallen av guide som följer med er till hotellet i Prag.

Incheckning på hotellet

Pentahotel Prag, som öppnades i september 2013, ligger knappt 15 minuters promenad från stadens historiska centrum och Vaclavplatsen samt 100 meter från tunnelbanestationen Křižíkova. Hotellet har en restaurang, ett gym och eleganta rum med luftkonditionering. Du kan börja dagen med en frukost på hotellet. Restaurangen serverar även lokala och internationella rätter samt ett urval av internationella viner. I den designade lobbyn kan du njuta av exotiska drinkar från baren, som är öppen 24 timmar om dygnet.

Lunch på Phosinec Karlin

Lunch på Phosinec Karlin

Cirka sex minuters promenad från Pentahotel. Det här är en utmärkt utgångspunkt för att sedan utforska staden på egen hand.

Middag på restaurang Ambiente Brasilieiro

Middag på restaurang Ambiente Brasilieiro

Efter ett par timmar på egen hand möts gruppen vid restaurangen för middag.

En trevlig kväll med fantastisk mat. Churrasco är en traditionell metod att förbereda olika sorter av kött, framför allt biff.  Stora och mindre köttbitar är grillade på speciella grillar. Rodizio är ett sätt att servera 'passadores de carne', det vill säga köttbitar som sitter på spetsen direkt mot din tallrik. Du kan äta så mycket du bara orkar. Starter buffet bar bjuder på ett stort utbud av små rätter och sallader. 

DAG 2

Skattjakt

Skattjakt

Ett roligt och annorlunda sätt att uppleva och lära känna den underbara staden Prag.

Jakten kombinerar historiska legender, historier och tar er genom vackra gränder, historiska gator, längs med kända monument och gömda platser. Tillsammans behöver gruppen använda sig av sin problemlösningsförmåga och gruppens teamarbete prövas. En fördel är om deltagarna är kreativa, har god orienteringsförmåga och en uppmärksamhet för detaljer. Jakten avslutas med en prisceremoni som brukar vara mycket uppskattad bland deltagarna. 

Innan skattjakten drar igång kommer våra guider att möta upp er och förklara allt ni behöver veta samt dela in er i lag, optimalt är 4-5 personer/lag. Ett perfekt sätt att lära känna staden!  

Tidsåtgång Skattjakt 90-120min + 30min prisceremoni. 

Lunch på U Dvou Panu

Lunch på U Dvou Panu

Detta är en trevlig restaurang med en ambitiös köksmästare Pavel Kyzr som är känd för sin moderna tolkning på det traditionella tjeckiska köket. Restaurangen bjuder på en mycket mysig miljö mitt i Prags vackra innerstad.

Eftermiddagen spenderar ni på egen hand.

Middag på La Finestra

Middag på La Finestra

Denna restaurang betraktas av många som en av de bästa i Prag. Öppen sedan 2009 av italiensk chef Riccardo Lucque. Restaurangen har ett öppet kök där man kan se hur restaurangens kock Tomas Cerny förbereder din beställd maträtt. La Finestra är specialiserad på kött. Förutom god mat bildar ägare framtida största vinkällare av italienska viner i Tjeckien. Mycket levande och trevlig miljö!

DAG 3

Efter lunch på hotellet är det dags för transfer till Palmas flygplats och hemresa.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear