0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Lissabon, Portugal

Gruppresa till Lissabon, Portugal

Lissabon är en mycket trevlig semesterstad med stor variation och låga priser. Stadens struktur är intressant eftersom den är byggd på sju kullar och för att ta sig runt finns okonventionella medel som bergbanor och hissar, vilket ökar på stadens charm. Stadsdelarna skiljer sig en hel del från varandra, eftersom staden är uppbyggd stegvis under många sekler – Lissabon blev Portugals huvudstad redan år 1249. Man hittar allt från perfekta rutnätskvarter till vindlande gränder i Lissabon, vilket gör att man kan välja vad man föredrar – gammal charm, eller modern bekvämlighet. 

Lissabon har underbart klimat med milda till varma temperaturer året om. Tempot är ganska lugnt för att vara en storstad, men om nätterna är det som att pulsen snabbt stegrar. Här finns ett mycket bra nattliv med många trevliga barer och vibrerande nattklubbar.

Portugal var en stor kolonisatör och hade systerländer på ett flertal ställen världen över, bland annat Brasilien och Goa i Indien var prägeln från Portugal ännu är tydlig. Det finns också en hel del invandring från forna kolonier i landet och detta syns extra tydligt i huvudstaden.

Resplanen nedan innehåller många guldkorn i Lissabon men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

När ni anländer till Lisbon Portela Airport inväntar transfer som tar er in till staden och hotellet.

Incheckning på My Story Tejo

Incheckning på My Story Tejo

Adress: R. Condes de Monsanto 2, 1100-159 Lisboa, Portugal

Superior 3* hotell med supercentralt läge i hjärtat av Lissabon, öppnade i mars 2018. Hotellet har 135 snyggt inredda rum i sobra färger. Här finns alla faciliteter du behöver (safe, hårtork m.m.). På hotellet finns bar och restaurang samt wifi i hela byggnaden.

Ett mycket prisvärt hotell precis intill Praça de Figueira torget i Baixa, med gångavstånd till allt.

 Lunch på Leão d'Ouro

Lunch på Leão d'Ouro

Adress: R. 1º de Dezembro 105, 1200-090 Lisboa, Portugal

En av Lissabons äldsta restauranger, belägen mitt i centrum (Rossio). Här har det serverats fisk, skaldjur och traditionella kötträtter till stadens intellektuella och konstnärer sedan 1842. Idag är publiken mer blandad. Vacker typisk portugisisk miljö, med blå-vitt kakel på väggarna. Informell, trivsam miljö och bra service. Och kanske viktigast av allt – god mat.

Detta är en av Fasadas absoluta favoriter. Vi har bara haft nöjda grupper!

Upptäck Lissabon

Upptäck Lissabon

Buss och guide möter upp er på restaurang Leão d'Ouro för sightseeingtur!

Under denna tur får ni se både det historiska samt det nya och moderna Lissabon. Ni åker bland annat till det monumenttäta området Belém i västra Lissabon och stannar vid utsiktsplatsen ovanför parken Eduardo VII. Ni passerar även det stora vackra torget Praça do Comercio nere vid floden, den stora gågatan Rua de Augusta, Lissabons ”mötestorg” Rossio och hissen Santa Justa. Ni tar också en promenad i de trånga gränderna och trapporna i den gamla moriska stadsdelen Alfama.

Middag på Club do Bacalhau

Middag på Club do Bacalhau

Adress: Tv. Cotovelo 12, 1200-182 Lisboa, Portugal

Restaurang, bar och klubb i det bartäta området Cais do Sodré. Det vill säga perfekt restaurang för de som sedan är hungriga på Lissabons nattliv. Killarna som driver stället kommer alla från kulturlivet och satsar därför även mycket på musik, konst och andra kulturarrangemang. De har lagt ned mycket tid på de små detaljerna i inredningen här och det är så trevlig atmosfär. Det finns plats för 80 personer till bords och menyn består främst av smått och gott från Portugal.

DAG 2

Dagen inleds med möten och workshops i hotellets konferensrum med projektor och skärm. Lunchen avnjuter ni på hotellet.

Portvinsprovning

Portvinsprovning

Adress: R. São Nicolau 24, 1100-161 Lisboa, Portugal

Bebedouro Wine and Food. Denna lilla och mysiga vinbar ligger mitt i Lissabons livliga centrum, men man glömmer snabbt att man är i centrum av en miljonstad när man stiger in här.

Här ordnas det vin-, ost- och olivoljeprovningar, och det är speciellt delikatesser från norra Portugal som det bjuds på. Inredningen är bistroaktig med moderna detaljer. Restaurangen har dessutom en trevlig uteservering.

Middag på Duplex

Middag på Duplex

Duplex är en restaurang med två våningar. Bar på nedre våningen och en sofistikerad elegant restaurang på andra våningen. Duplex ligger mitt i Lissabons "hetaste" barområde, Cais do Sodré, så efter middagen kan den som vill fortsätta kvällen i området.

Maten är inte bara vacker att se på, den tillfredsställer smaklökarna på bästa sätt också. Ungt men ändå erfaret gäng som driver restaurangen och huvudkocken, Nuno Bergonse, är välkänd i Lissabon, då han har varit med att dra igång flera av de mest uppskattade restaurangerna.

Perfekt restaurang för en lite yngre grupp som uppskattar en god middag i stilig miljö och som också är nyfiken på Lissabons nattliv.

DAG 3

The iPad Challenge

The iPad Challenge

Ge er ut på ett av de roligaste och spännande aktiviteterna för att utforska Lissabon! iPaden ni får är laddad med GPS och varierande uppgifter för laget (fotografering, provsmaka lokala specialiteter, quiz, interagera med de lokala, spel m.m.). Lagen får olika rutter för att inte springa på varandra under tävlingen.

Ni håller er i centrala Lissabon och får på vägen med er flera av Lissabons landmärken. Ni får se lite av allt och kan senare välja de landmärken ni vill utforska på egen hand.

Picknick-lunch

Picknick-lunch

Lätt picknick-lunch på gräset (filtar inkluderade) intill floden vid "Ribeira das Naus.

Picnic box  - 1 Club Sandwich, 1 Soft Drink and 1 meat croquette.

Resten av dagen har ni tid till att utforska staden på egen hand.

                                                                                                                    

Middag på Bairro do Avillez

Middag på Bairro do Avillez

Kändiskocken Jose Avillez senaste tillskott till Lissabons dynamiska restaurangscen.

Restaurangen är uppbyggd som ett typiskt portugisiskt ”bairro”, dvs grannskap/kvarter. Här finns matsalar i olika storlekar med lite olika atmosfär; den ena salen ger oss en känsla av att vara hos den lokala fisk- köttaffären, den andra salen är ett ”open space” med livlig marknadskänsla.

Köket här är portugisisk men med en modern touch. Restaurangen ligger mitt i Lissabons hjärta Chiado, med nära till allt.

DAG 4

Dags för transfer till Lisbon Portela Airport och hemresa.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear