0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Dublin

Gruppresa till Dublin

Vänligare storstad än Dublin får man leta länge efter. Här bor ett gästvänligt folk och det är inte förvånande om folket på gatorna plötsligt skulle börja lyfta på sina hattar och brista ut i skönsång. Eftersom Dublin till ytan inte är en särskilt stor stad så når man det mesta av intresse till fots.

Det finns mycket gammal genuin charm i Dublin. Höghus finns endast i centrum, resten av staden består av söta hus i georgiansk stil. Som i alla storstäder så finns givetvis kvarter som representerar olika samhällsklasser och stilar – allt från chica områden till mer klassiskt eleganta, konstnärskvarter och arbetarområden. Ett kännetecken för Dublin är den gröna färgen som återfinns i lummiga parkområden och blommiga trädgårdar.

Dublin är en stad med lång och intressant historia, här finns många sevärdheter och museer att besöka. Den irländska ölkulturen är givetvis påtaglig i Dublin – det fullkomligt kryllar av ölpubar och mysiga barer att lyssna på musik, se på fotbollsmatcher eller bara socialisera med stadens vänliga invånare i.

Det kulturella Irland stannar givetvis inte vid ölpubarna – en av Europas mest imponerande konstsamlingar finns också här och ett besök i Dublin gills inte om man inte besöker den pampiga St. Patrick’s Cathedral.

Nedan finns ett 3-dagars reseprogram till Dublin men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

Guide möter er i ankomsthallen. När gruppen är samlad går ni tillsammans till bussen som väntar på parkeringen.

Stadstur

Stadstur

Under stadsturen blir man bekant med stadens historia och den livliga nutiden. Vi besöker huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet Spire of Dublin samt GPO, huvudposthuset, som förr i tiden var en viktig plats för Irlands kamp om självständigheten. Dublins glansfulla kvarter samt parkerna St. Stephen’s Green och Phoenix Park påminner om glamour på 1700-talet.

Besök på Guinness Storehouse

Besök på Guinness Storehouse

Vid detta besök på Guinness Storehouse får ni bekanta er med historien och tillverkningen av Guinness. Turen avslutas uppe vid panoramabaren Gravity, där ni kan njuta av en färsk Guinness med strålande utsikt över Dublin! Fönstren i baren går runt 360-grader på 150 meters höjd och är verkligen ett häftigt ställe. Bryggeriet har också sin egen affär där det säljs Guinness-produkter.

Incheckning på hotellet

Incheckning på hotellet

Clayton Hotel Burlington Road är ett modernt och lyxigt hotell med lång historia i Dublin sedan invigningen 1972. Hotellet hette tidigare Burlington Hotel och ligger i Dublins centrum, promenadavstånd från Grafton Street – shoppinggata, Stephens Green Park, alla attraktioner, butiker och restauranger. Hotellet har utmärkta konferensmöjligheter med hög standard och inkluderad konferensutrustning.

Middag på Roly's Bistro

Middag på Roly's Bistro

Roly's Bistro är en populär och livlig stadsrestaurang som har serverat god mat till sina trogna kunder i över 27 år. Här serveras klassiska och stilfulla rätter där råvaror av bästa kvalité får stå i centrum. De satta menyerna är välgenomtänkta med mycket passande dryckesförslag. Vi rekommenderar att ni tar en härlig promenad för att ta er hit från hotellet, det tar ca 20 minuter.

DAG 2

Heldagskonferens och lunch på hotellets konferenscenter som erbjuder hela 20 konferens- och mötesrum. 

Irländsk afton på Merry Ploughboys

Irländsk afton på Merry Ploughboys

Sedan 1989 har det traditionella bandet “The Merry Ploughboys” varit ägare av Merry Ploughboy Pub. De har länge varit i kända för sin irländska musik och dans i Dublin. Bandet äger och driver sin egen pub där de nu uppträder praktiskt taget varje kväll året runt. The Merry Ploughboys är mycket högt ansedda på Irland för deras bidrag till traditionell musik och sång i staden. Puben ligger cirka 30 minuters bilresa från Dublin.

En Irländsk Afton är upplagd på följande sätt: Efter en god fyra rätters middag, kliver musikerna in I rampljuset, och i ca 60 minuter blir ni underhållna av fartfylld sång och musik med mycket publik deltagande. Dansarna gör sedan en speciellt koreograferad uppvisning på 25 minuter. Detta följs återigen av bandet med en avslutning på högsta tryck.

Bandmedlemmarna är alla professionella sångare och musiker – instrument är gitarr, mandolin, banjo, tinwhisle, flöjt, uilleann, fiol och bodhran.

Dansarna kommer från pubens egen dansskola där de lär ut Irish Dancing, med många medlemmar All – Ireland mästare. Många av dansarna har turnerat med de stora showerna, bland annat huvudrollen i Michael Flatley's Lord of the Dance i Los Angeles.

The Merry Ploughboy Pub (EST 1780) är också kända för sina betydligt karismatiska ägare, mysiga inredning, lokal kundkrets, och utmärkta pubmat – det bästa av traditionell irländsk husmanskost. Snabb och trevlig service med kunnig personal, som är vana att hantera grupper.

En kväll att minnas!

DAG 3

Utflykt till Slane Castle och transport till flygplats Irland

Utflykt till Slane Castle och transport till flygplats Irland

Heldagstur till Slane Castle slott och destilleri.

Det dramatiska Slane Castle vid floden Boyne är ett av de mest intressanta slotten på Irland. Ätten Conyngham har bott i slottet sedan 1703 och man får en fin insikt av områdets historia under en rundtur här.

I slottets gamla stallbyggnader har man satsat stora summor pengar och gjort ett fantastiskt whiskeydestilleri. Blandning av modernt och gammalt syns på alla ställen och en av barerna har gjorts där hästarnas boxar var förr.

Transfer till flygplatsen

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear