0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Berlin, Tyskland

Gruppresa till Berlin, Tyskland

Tysklands huvudstad Berlin har en särskild utstrålning med sin otroliga historia och de dynamiska förändringarna i staden sedan Berlinmurens fall. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburg Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!

Resplanen nedan innehåller många guldkorn i Berlin men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.

 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

Ankomsttransfer till hotellet i Berlin. Ni möts i ankomsthallen av guide som följer med er till hotellet.

Incheckning på Citystay Hostel Berlin

Incheckning på Citystay Hostel Berlin

Detta vandrarhem ligger i hjärtat av Berlin, mellan Alexanderplatz och nöjeskvarteren kring Hackescher Markt. På Citystay Hostel finns cykeluthyrning, flerspråkig personal och en 24-timmarsreception.

Citystay har sitt eget frukostcafé och erbjuder också nyrostat kaffe, soppor och sallader med ekologiska råvaror. Du kan koppla av på den soliga terrassen eller den lugna innergården. I närheten ligger Alexanderplatz med bra förbindelser med spårvagn, buss, tunnelbana och tåg.

Guidad tur på Wannsee Conference

Guidad tur på Wannsee Conference

Vid middagstid den 20 januari 1942 ägde rum ett möte på cirka 90 minuter i SD-gästhusets matsal. Representanter för SS, NSDAP och olika ministrar i det tyska riket deltog i detta möte, som sammankallades av Reinhard Heydrich, chef för säkerhetspolisen och SD. Ämnet för mötet var "den slutliga lösningen av den judiska frågan". Heydrichs mål var att betona sin ledande roll i deportationerna och att involvera viktiga ministerier och partier i förberedelserna för mord på judarna.

Buss och svensktalande guide hämtar er vid hotellet.

DAG 2

Dagstur till koncentrationslägret Sachsenhausen

Dagstur till koncentrationslägret Sachsenhausen

Cirka 30 kilometer norr om Berlin ligger Koncentrationslägret Sachsenhausen (på tyska förkortat KZ Sachsenhausen). Mellan 1936 och 1945 var KZ Sachsenhausen ett nazityskt koncentrationsläger. Lägret övertogs 1945 av den sovjetiska ockupationsmakten och användes som läger för tyska krigsfångar, NSDAP-funktionärer och ryska desertörer. Lägret stängdes slutligen 1950 och är sedan 1961 en minnesplats med ett museum.

Lägret är idag ett minnesmuseum. Två baracker har återuppbyggts men av material som man hittat på platsen. Dessa två baracker står på samma grund som de två judiska barackerna stod på. Trots att en av barackerna, som man kan besöka, brunnit till följd av ett nynazistiskt attentat 1992 finns det mycket att se. Toaletter, matrum och en sovsal klarade sig undan branden. Den resterande delen av byggnaden har gjorts om till museum. Där kan besökaren bland annat lyssna på människor som överlevde lägret och se bilder och tillhörigheter från dem.

DAG 3

 Guidad tur i Story of Berlin

Guidad tur i Story of Berlin

Detta är en mycket intressant utställning som visar Berlins utveckling från grundandet fram till idag. På ett lärorikt men samtidigt väldigt underhållande sätt förs besökarna genom det preussiska riket, det glada 1920-talet, krigsåren, det kalla kriget och murens fall. Utställningen visar på ett mycket levande sätt hur människorna i Berlin levde under de olika epokerna. Här finns också en originalbunker från kalla krigets dagar.

Hemresa

Hemresa

Buss hämtar er vid vandrarhemmet och kör er till Tegel Airport.

                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear