0770 - 45 75 23 Våra butiker
Gruppresa till Amsterdam

Gruppresa till Amsterdam

Med sina karaktäristiska kanaler omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum.

Resplanen nedan är ett av våra mest omtyckta till Amsterdam men självklart skräddarsyr vi resan med transport, boenden, restauranger, konferenslokaler och utflykter efter vad som passar just er gruppresa.
 

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

DAG 1

Ankomsttransfer från Schiphol Airport till hotellet i Amsterdam.

Incheckning på hotellet

Incheckning på hotellet

Hotellet Estherea ligger vackert belägen mitt i centrala Amsterdam vid den vackra och stillsamma kanalen Singel, endast 300 m från Dam torget och det kungliga palatset. Muséer och caféer ligger på promenadavstånd från hotellet. Unikt placerad i ett av de vackra kanalhusen från 1700-talet. Hotellet är privatägt och har varit i samma familjs ägo i 75 år, och drivs idag av barnbarnet.

Alla rum är olika i storlek och färgval men med en romantisk, klassisk inredning med vackra tyger, tapeter och kristallkronor.

Estherea Hotel har även en lobbybar som döpts efter mormor Maria, denna bar är öppen dygnet runt. Ett av våra favorithotell i Amsterdam!

Kanalkryssning

Kanalkryssning

Det finns bara goda anledningar att ta en drink ombord medan du kryssar fram på Amsterdams kanaler. Denna upplevelse är helt unik och är samtidigt ett trevligt sätt att transportera sig på.

Det flexibla möblemanget ombord gör att bord och stolar kan anpassas till cocktailbord vilket erbjuder möjligheter för både sittande och stående. När vädret tillåter är det dessutom möjligt att öppna upp taket och förvandla båtarna till en flytande privat terrass! 

Turen tar cirka 1,5 timme och under tiden serveras ni blandade drycker. En chaufför hämtar er vid hotellet och kör till kanalen och efter kryssningen blir ni avlämnade vid middagsrestaurangen.

Golden Temple

Golden Temple

Restaurangen är uppkallad efter det berömda Sikh-templet i Amritsar i norra Indien. Detta tempel har fyra dörrar, vilket symboliserar öppenhet. Det betyder att alla, med vilken religion som helst, alltid är välkomna här.

Vägen från det gyllene templet i Indien till Golden Temple i Amsterdam leder genom meditation och matberedning som betonar naturlig och praktisk vegetarisk mat för att uppmuntra en kropp och själ. Här är den lokala och färska maten mycket viktig. Grönsakerna beställs med Wijnand, som skördar grönsaker dagen innan beställning!

De använder bara frukt, grönsaker, bönor, och ibland mejeriprodukter i lakto-vegetariska recept. De försöker anpassa köket så mycket som möjligt till kroppens behov.

DAG 2

Sightseeing till fots

Sightseeing till fots

Få en inblick i Amsterdam på den här rundturen till fots, det perfekta sättet att uppleva stadens sevärdheter och undvika trängseln. Promenera längs Amsterdams förtrollande kanaler, som finns upptagna på UNESCO:s världsarvslista, och se Amsterdams främsta sevärdheter som Anne Franks hus, det kungliga slottet, De Dam-torget, Rembrandts hus och ökända Red Light District.

Guiden möter upp er vid hotellet och turen avslutas sedan vid restaurangen där ni äter lunch.

Lunch på Haesje Claes

Lunch på Haesje Claes

Haesje Claes serverar traditionella rätter i äkta holländsk miljö. Restaurangen består av sex gamla byggnader där originalinteriören har bevarats som exempelvis trånga smala trappor och korridorer samt kakel och gamla målningar på väggarna. Restaurangen öppnade sina dörrar 1974 och har döpts efter fru Haesje Claes från en rik köpmansfamilj.

Njut av en riktigt holländsk restaurang med enkel, avslappnad miljö samt god mat och bra service. Maxkapacitet i restaurangen: 270

Besök på Heineken Experience

Besök på Heineken Experience

Heineken Experience ligger i en av de mest imponerande industriella historiska byggnaderna i Amsterdam och Nederländerna – det ursprungliga bryggeriet i Amsterdam. Byggnaderna sträcker sig över två århundraden. Huvudbyggnaden, som har anor från åren mellan 1867 och 1930, användes som bryggeri fram till 1988. I denna unika miljö kommer du få uppleva Heinekens rika historia, tradition och bryggerihantverk. Du får också ta del av extraordinära berättelser om människorna bakom detta märkliga företag och nu den mest internationella av sitt slag i världen.

Middag på Brasserie van Dam

Middag på Brasserie van Dam

Denna mycket kända och av Amsterdamborna älskade restaurang Brasserie van Dam ligger på den pittoreska gatan Cornelis Schuytstraat, som liknar St Germain i Paris.

Brasseriet har influenser från Paris och hög servicenivå från familjen van Dam. Dottern Nicolette van Dam är en omtyckt TV- personlighet i Holland och ses oftast i brasseriet.

Här hittar du god mat och service i avkopplande miljö.

DAG 4

Efter några timmars egentid i staden går transfer till Schiphol Airport.

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Skicka förfrågan

(helt kostnadsfritt – ej bindande)

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear