Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Weekend Berlin

Sök och boka billiga weekendresor till Berlin. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Berlin

Fakta om Berlin

De tidigaste källorna som nämner Berlin är från 1200-talet. Sedan dess har staden varit i centrum. Den var huvudstad i Preussen (1701–1918), i det tyska kejsardömet (1871–1918), Weimarrepubliken (1919–1933) och i Tredje riket (1933–1945). Efter andra världskriget delades staden: Östberlin blev huvudstad i Östtyskland och Västberlin omringades av Berlinmuren mellan 1961 och 1989. Efter den tyska återföreningen blev Berlin ånyo Tysklands huvudstad. Berlin har rest sig ur sitt mörka förflutna och blivit en av de mest framtids - inriktade och sjudande moderna kulturstäderna i hela Europa.

Alla Berlins tidigare härskare har lämnat sina avtryck i staden och det finns en myckenhet arkitektur från skilda perioder. Bland det som är värt ett besök kan nämnas det återuppbyggda Schloss Charlottenburg, Brandenburger Tor och Bundeskanzleramt – den tyska kanslerns säte och ett märkligt exempel på modern arkitektur. I der Reichstag sammanträder parlamentet. Det byggdes om av den brittiska arkitekten Norman Foster på 1990-talet och har en stor glas - kupol ovanför kammaren vilket ger tillträde för allmänheten – och också erbjuder en magnifik utsikt över staden. Unter Den Linden är en trädkantad aveny som leder från Brandenburger Tor till det gamla Berliner Stadtschloss och var en gång stadens främsta promenad -
gata. Många klassiska byggnader ligger längs gatan, liksom en del av
Humboldtuniversitetet.

I staden finns också hundratals konstgallerier. Här går den årliga Art Forum – en internationell konstmässa som fokuserar modern konst – av stapeln. Området kring Hacksescher Markt är Berlins modecentrum med otaliga klädbutiker, klubbar, barer och gallerior. Berlin är en ungdomsmagnet och nöjeslivet går inte av för hackor. Bland de årliga festivalerna kan nämnas PopKomm och Myfest. Christopher Street Day är Europas största pridefestival. Berlin har 153 museer som täcker alla tänkbara ämnen – samtidskonst och det gamla Egypten, Berlins historia och Bauhausdesign, judisk kultur, erotika, antikens Grekland, arkitektur, naturhistoria och indisk kultur. Men man kan även besöka Checkpoint Charlie och Berlin Wall Memorial. På Muséuminsel ligger flera av museerna och ön finns på Unescos världsarvslista.
 
Invånare
3 405 000 (2006)

När ska man resa
På sommaren – för alla festivalernas skull.

Missa inte
Berlin Wall Memorial, som använder delar som finns kvar av muren. Besökare kan tända ljus till minne av murens offer.

Brandenburger Tor, en av Berlins
stadsportar, ritad av Carl Gotthard
Langhans och uppförd 1788–1791.
Utformningen är inspirerad av porten till Akropolis. Det är ett av Berlins mest berömda landmärken.

Riksdagsbyggnaden som uppfördes 1884–1894. Den kompletterades med en glaskupol som är öppen för allmänheten 1999.

Muséuminsel som ligger mellan Spree och Kupfergraben. I byggnaderna på ön finns flera arkeologiska samlingar och 1800-talskonst.

Bra att veta
Berlin ligger i nordvästra Tyskland
vid floden Spree.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Antal resenärer

Weekend Tyskland

Weekend Berlin | Weekend Munchen
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!