0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Lissabon

Sök och boka billiga weekendresor till Lissabon. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Billigt flyg + hotell tur&retur till Lissabon

fr. 2 559:-

Mer om Lissabon

Mer information om Lissabon

Fakta om Lissabon

Lissabon ligger vid Atlantkusten, vid floden Tejos mynning, och är Portugals huvudstad. Lissabon är en vacker och avslappnad stad, fylld av kontraster, från moderna höga hus till gamla hus i jugendstil, underbara trottoarer med mosaiker, glada färger och medeltida morisk arkitektur.

Lissabons hamn har använts under de senaste tretusen åren av ett antal olika härskare, men var som mest betydelsefull mellan 1400- och 1600-talen, när Portugal var ett välbeställt land. Mycket av välståndet berodde på sjöfararen Vasco da Gama som upptäckte vägen till Indien 1498. Detta ledde till omfattande handel med kryddor och ädelstenar som gav stora rikedomar till Lissabon. På 1600-talet hittade man guld i Brasilien som gav ännu mer pengar. Men 1775 förstördes staden av en ödeläggande jordbävning och tsunamin som följde. Lissabon lyckades aldrig återfå sin forna glans.

I närheten av hamnen ligger Praça do Comercio, ett av Europas elegantaste torg. De omgivande byggnaderna har attraktiva arkader längs fasaderna. Lissabons centrum, Baixa, är utlagd i ett rutmönster och byggdes till största delarna upp efter jordbävningen. Det äldsta området heter Alfama och ligger nära floden. Mycket överlevde jordbävningen och här finns en hel del medeltida byggnader kvar. För att få en överblick över staden kan man besöka Castello de São Jorge, ett medeltida slott som byggdes på en kulle i det befästa citadellet. Slottet var det sista försvarsverket om inkräktare skulle lyckas ta sig in i citadellet. Det är en vacker byggnad med tio torn.

Missa inte kyrkan Nossa Senhora da Conceição Velha – speciellt fasaden. Kyrkan byggdes om efter jordbävningen och man återanvände material från den gamla byggnaden, mest dekorativa delar på fasaden som dateras till 1500-talet. Fasaden är ett utmärkt exempel på portugisisk gotik, en stil
som inspirerats av marina motiv och Vasco da Gamas upptäckter. Denna stil markerar övergången till renässans.

Det mest berömda monumentet i denna stil är det mäktiga Jerónimosklostret. I närheten ligger Belem-tornet som byggdes tidigt på 1500-talet till Vasco da Gamas ära. Denna eleganta konstruktion är en av Lissabons symboler och ett minne av Portugals betydelse under de stora upptäckternas tid.
Invånare
600 000 (2006)

När ska man åka
Mars till juni.

Missa inte

Nationalmuseum som ligger i ett
1600-talspalats. Det är ett av
Portugals viktigaste museer och
samlingen består av konst, skulptur,
gravyrer, smycken, keramik, textilier
och möbler.

Calouste Gulbenkian-museet. Jerónimos kloster – en hyllning till sjöfararna som gjorde Portugals
namn berömt och ett exempel på
den portugisiska sengotiken.
Belemtornet, byggt som ett försvarsverk, mitt i floden, för att skydda Lissabon. På grund av mindre vattenflöde i floden står tornet nu nästan på torra land.

Utsikten över staden från Castello de São Jorge.

Kyrkan São Roque.

Bra att veta
Museerna tar inträde.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Förslag på resor Stockholm - Lissabon
 
Endast flyg
Flyg + Hotell
Hemresa
Resenärer
Hemresa
Boende
Antal resenärer

Weekend Portugal

Weekend Lissabon
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear