Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Weekend Marrakech

Sök och boka billiga weekendresor till Marrakech. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Marrakech

Fakta om Marrakech

Marrakech, i södra delen av Marocko, har varit en mötesplats för turister i
decennier och ett socialt nav där människor träffas och har trevligt. Förr i
tiden kom klanmän från söder och berber till staden för att sälja sina varor
på marknaden, slösa bort lite av förtjänsten på nöjen och köpa nya förnödenheter. Numera har de fått sällskap av turister från hela världen, men det tycks inte ha förändrat livet i staden. Vid Djemaa el-Fna – den enorma marknaden i den gamla staden – samlas underhållarna när solen börjar gå ned. Man känner sig som flyttad tillbaka till medeltiden.

Ormtjusare, akrobater, aptämjare, hennakonstnärer, jonglerare och sagoberättare konkurrerar med magiker, eldslukare och spåkvinnor. Boxare, astrologer och män som låter skorpioner kräla i sina ansikten drar sitt strå till den märkliga stacken som sett ungefär likadan ut under flera århundraden. Men resten av Marrakesh förändras snabbt och har utvecklats till en välbeställd, hipp och helt modern stad. Alla som varit där vet att även Djemmaa el-Fna har piffats upp, fått gatsten och stängts för trafik.

Längs ena sidan av torget ligger den fantastiska souken, en enorm yta med vindlande gränder som är fascinerande att utforska. Det finns olika områden där man hittar metallarbeten, träarbeten, textilfärgning, läderarbeten, och en hel massa andra varor som mattor och färgrik keramik.

Även om Djemaa el-Fna och souken är höjdpunkterna i Marra - kech så finns det många andra saker att se och göra. Den gamla staden är omgiven av en nästan 10 kilometer lång tegelmur med torn som kastar sina skuggor över den feta röda jorden. Koutoubia-moskéns minaret är nästan 70 meter hög och är stadens mest berömda landmärke. Den är kanske det mest perfekta islamiska monumentet i Nordafrika.

Ben Youssef Medersa är den största byggnaden i medinan. Det finns ingen yta som inte är dekorerad och man märker en tydlig påverkan av andalusisk konst. Den byggdes om av saadianerna på 1500-talet. Ett annat arv från dynastin är de saadianska gravarna – också mycket dekorerade och placerade i en vacker trädgård.
Invånare
650 000 (2005)

När ska man åka
April till november.

Missa inte

Djemaa el-Fna – torget och marknadsplatsen i stadens gamla kvarter som är en oförglömlig upplevelse. Den mäktiga blandningen av marknadsstånd, sagoberättare, ormtjusare är en syn man alltid kommer att komma ihåg.

De saadianska gravarna.

Koutoubia-minareten.

El Badi-palatset – nu i ruiner eftersom
stor del av detta enorma palats
förstördes när den saadianska dynastin kollapsade. Det finns dock tillräckligt mycket kvar för att man ska få en idé om hur stort det var.

En promenad genom en souk.

Bra att veta
Håll hårt i väskan eller plånboken när
det är trångt.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Weekend Marocko

Weekend Marrakech
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!