0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Valletta

Sök och boka billiga weekendresor till Valletta. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Valletta

Fakta om Valletta

Den brittiske politikern Benjamin Disraeli besökte Maltas huvudstad i augusti 1830, på rekommendation av poeten Lord Byron. Han beskrev den som ”en stad fylld av palats, byggda av gentlemen, för gentlemen”, som ”är lika
nobel, om inte mer, som vilken huvudstad som helst i Europa”. Den befästa staden är byggd på en klippig halvö på öns nordostkust och omges av två vackra hamnar: the Grand Harbour och Marsamxett harbour.

Grundstenen lades 1566 av Jean Parisot de la Valette, Johanniterordens ledare. Riddarna valde platsen i slutet av Maltas belägring för att den var strategiskt viktig. Den nya staden stärkte Johanniterordens position på Malta och var ett effektivt sätt att knyta riddarna till ön. Staden ritades av en italiensk militäringenjör, Francesco Laparelli, som konstruerade ett avloppssystem och drog in färskvatten i staden för den händelse att fortet skulle belägras. Många av de viktiga byggnaderna uppfördes av malteserarkitekten Gerolamo Cassar. Gamla försvarslinjer omger hans vackra barockstad, karaktäriserad av smala gator, fontäner och parapeter för försvarsändamål.

Stormästarens palats som byggdes av Cassar för riddarnas räkning, är numera Maltas Representanthus. Här finns ett vapenhus, med en av Europas finaste vapensamlingar från riddartiden. Den magnifika St John’s Co-Cathedral (Riddarkyrkan) är väl värt ett besök. Den allvarliga fasaden gömmer en utsmyckad barockinteriör med takmålningar och vackra stensniderier. Här finns också många konstföremål, som Caravaggios Johannes Döparens halshuggning, den enda målningen han signerade. Manoelteatern har ett vackert ovalt auditorium som är dekorerat med bladguld. Teatern byggdes 1731 och är Europas tredje äldsta teater som fortfarande används. Man kan följa med på en guidad tur.
Invånare
6 000 (2005)

När ska man åka
Vår eller höst.

Missa inte

Det tidigare stormästarpalatset som
upptar ett helt kvarter och där Maltas
regering numera håller till.

Nationalmuseet, som ligger i ett av
de finaste barockpalatsen som
byggdes av Johanniterriddarna.

Panoramavyn över hamnen från
Upper Barracca Gardens.

Cathedral of St Paul – den ligger vid
självständighetstorget och är byggd i
nyklassisk stil med en spira som
kommit att bli ett av Vallettas
landmärken.

Bra att veta
Valletta är ett av Unescos världsarv.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Weekend Malta

Weekend Valletta
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear