0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Venedig

Sök och boka billiga weekendresor till Venedig. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Billigt flyg + hotell tur&retur till Venedig

fr. 2 763:-
fr. 2 546:-

Mer om Venedig

Mer information om Venedig

Fakta om Venedig

Venedig var en gång Europas rikaste stad, och kanske också den vackraste. Staden är byggd på träpålar av ek och alm som slogs ned i den sandiga och leriga jorden mitt i en lagun vid Adriatiska havet. Venedig bär sina rikedomar med stolthet. Under sin höjdpunkt hade staden starka handelsband med det bysantinska riket och den muslimska världen. Under 1200-talet dominerade över 3 300 venetianska skepp handeln i Medelhavet. Under dessa blomstrande tider tävlade Venedigs främsta familjer med varandra om att bygga de största palatsen eller att stödja de populäraste konstnärerna.

Centrum i stadens blodomlopp är Canal Grande som sveper i en elegant kurva genom staden. En tur med en vaporetto längs Canal Grande avslöjar mer än trehundra vackra palatsfasader och stadens mäktiga blandning av europeiskt och bysantinskt. Och det är de privata palatsen, snarare än de officiella monumenten, som gör Venedig så tilldragande. Utforska staden till fots eller med gondol och upptäck de smala gränderna och alla de detaljer som reflekterar stadens forna välstånd.

Venedig styrdes av rådet som bestod av representanter för de mest inflytelserika familjerna. Rådet utsåg officiella tjänstemän och valde en senat som bestod av 200-300 män. Senaten valde sedan tio personer som sattes att handskas med stadens administration. En medlem utsågs till Doge – ceremonimästaren i staden.

Dogens palats var både bostad och maktcentrum i över sjuhundra år. Det byggdes mellan 1309 och 1424 och är en slående gotisk skapelse med kanalen på ena sidan och Marcusplatsen på den andra. Bredvid palatset ligger Basilica di San Marco, den mest berömda av stadens kyrkor och ett av de mest välkända exemplen på bysantinsk arkitektur. Katedralen har varit säte för Venedigs ärkebiskop sedan 1807. Kyrkan är berömd för sin storlek och för de underbara förgyllda bysantinska mosaikerna. I Venedig finns också en av världens bästa samlingar av renässanskonst. De bästa museerna är Accademia, Galleria Giorgio Franchetti i Ca’ d’Oro och Peggy Guggenheim.

Venedig må vara ett av de populäraste turistmålen i världen, men hur trångt det än är, är det få besökare som kan låta bli att förtrollas av skönheten och elegansen i staden.
Invånare
271 000 (2006)

När ska man åka
Två veckor innan fastan för att delta i
karnevalen.

Missa inte

Murano – ön som ligger norr om
Venedig och är berömd för glastillverkning.

En tur med en gondol.

Torcello – den mest spännande och
atmosfäriska av öarna i lagunen.
Missa inte Basilica di Santa Maria
Assunta vid den dammiga piazzan.

Lido – Venedigs strand.

Operahuset La Fenice – ett av de
vackraste i världen.

Bra att veta
Staden finns på Unescos
världsarvslista.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Antal resenärer
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear