Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Weekend Milano

Sök och boka billiga weekendresor till Milano. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Billigt flyg + hotell tur&retur till Milano

fr. 3 977:-

Mer om Milano

Mer information om Milano

Fakta om Milano

Kan världens självutnämnda mode- och stilhuvudstad beskrivas i en bok? Speciellt som det dessutom är ett stort industriellt, finansiellt och kommersiellt centrum – och en av Europas rikaste städer. Och det utan att nämna något om stadens förflutna eller rika kultur. Svaret är nej, det är bäst att resa dit och se själv.

I motsats till det avslappnade södra Italien är milaneserna stolta över (och spelar stolta över) att de arbetar hårt. Staden har spritt sig utåt och centrum består numera av kontor, kvalitetsbutiker, restauranger och barer. Milano är en järnvägsknut och har fem stationer. Det är lätt att ta sig runt i staden, dels med tunnelbana och dels med spårvagn.

Trots det höga tempot i Milano finns några platser där man kan ta det lugnt och det finns många sevärdheter. Sempione-parken är ett av stadens få grönområden. Den märkvärdiga bröllopstårtliknande Duomokatedralen ligger vid ett vackert torg och är Italiens näst största – efter Peterskyrkan i Rom. Den började byggas under sent 1300-tal, och upptar ena sidan av det centrala romerska forum, och slutfördes på 1800-talet. Kyrkan har över tusen marmorstatyer. Det fantastiska La Scala, operahuset från 1700-talet, är centrum för den Italienska operakonsten. Sforzaslottet från 1400-talet är numera ett konstmuseum där Michelangelos sista skulptur finns. St Ambrose-basilikan är en av Italiens äldsta kyrkor (den byggdes 379–386, klocktornen är senare).

Men allt detta är bara toppen på isberget – det här är en stad som lever med sin tid, eller kanske lite före. Ett antal gamla industrifastigheter har utvecklats och byggts om för att bereda plats och möjlighet för vidare fart framåt i Italiens stilcentrum.
Invånare
1 304 000 (2006)

När ska man åka
Höst eller vår (vintern är regnig och
sommaren het och fuktig).

Missa inte
Leonardo da Vincis, stadens stora son,
mest berömda konstverk – Nattvarden – kan ses i Santa Maria delle Grazie – om man bokar minst fyra veckor i förväg. En utomordentlig trompe l’oeil i kyrkan Santa Maria presso San Satiro visar en kör bakom altaret där det egentligen inte finns någon.

En tur till stadens konstmuseer, som
Pinacoteca di Brera i Brerapalatset eller
Bagatti Valsecchi-museet, för att se de
många mästerverken.

Milano i ett nötskal – den eleganta Galleria Vittorio Emanuele II. En luftig tvåvåningsarkad med glastak och en central kupol som färdigställdes 1877. (Det kanske är bäst att lämna plånboken hemma.)

San Siro – där både Inter och Milan spelar sina hemmamatcher.

Bra att veta
La Scala, som ursprungligen kallades
Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala,
invigdes den 2 augusti 1778 med Antonio Salieris opera L’Europa ricinosciuta.

Antal resenärer
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!