0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend Bologna

Sök och boka billiga weekendresor till Bologna. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Mer information om Bologna

Fakta om Bologna

Trots att staden bombades med omfattande förstörelse som följd 1944 är Bolognas historiska centrum, det näst största i Europa (efter Venedig), fyllt av viktiga medeltids-, renässans- och barockbyggnader som erbjuder oräkneliga möjligheter för den intresserade besökaren.

Bologna är huvudstad i regionen Emilia-Romagna i norra Italien och kan skryta med Europas äldsta universitet som grundades 1088 när staden var både självständig och rik. Det historiska centrum är vackert och en av höjdpunkterna är San Domenicokyrkan där det finns några tidiga skulpturer av Michelangelo och ett altare av Nicola Pisano.

Bologna utvecklades först längs Via Emilia som en etruskisk och senare romerska koloni. Stadens gatunät följder mönstret från den romerska perioden. De ursprungliga romerska försvarsverken ersattes av medeltida, som fortfarande finns kvar idag. En tredje försvarsanläggning byggdes på 1200-talet. Staden är berömd för sina medeltida försvarstorn – omkring tjugo stycken står kvar. Från början fanns över tvåhundra torn – delvis för att rika familjer ansträngde sig för att överträffa varandra och delvis av försvarsskäl.

De två torn som överlevt i stadens centrum står vid Piazza di Porta Ravegnana och är välkända landmärken. Garisendatornet är 49 meter högt och lutar 3,2 meter. Ursprungligen var det mycket högre, men 1360 tog man ner den övre delen eftersom lutningen ansågs farlig. Tornet som byggdes av grannfamiljen Asinelli 1119 är hela 97 meter högt. Klättra upp för de 498 trappstegen och njut av utsikten över de rödvita tegeltaken och det vackra landskapet bortom staden.

Sedan gamla tider har Emilia-Romagna varit Italiens bördigaste vete- och mjölkproducerande region – och det är berömt för sitt bröd och sitt vin. Bologna är berömt för sin mat och kallas ofta för Italiens mathuvudstad och har givit namn till bolognese-sås (köttfärssås) som lokalt helt enkelt kallas ragù.
Invånare
400 000 (2006)

När ska man åka
Vår eller höst.

Missa inte

Piazza Maggiore – hjärtat av Bologna
och ett av Italiens finaste torg.

Palazza Comunale – här finns lokal
konst och möbler från 1300-talet och
fram till 1800-talet.

Basilica San Petronio dominerar Piazza
Maggiore och anses vara världens
femte största kyrka. Den har ett av
världens största solur, en 66 meter
stor klocka som konstruerades av
astronomen Cassini 1655.

Asinellitornet – för utsiktens skull.

Basilica Santo Stefano – ett helt
komplex med religiösa byggnader
som lokalt kallas ”Sette Chiese” (sju
kyrkor).

Bra att veta
Museo Civico Archaeologico har en av
Italiens bästa etruskiska samlingar.

Copyright © Octopus Publishing Group LTD


 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear