0771 - 456 700 Våra butiker

Weekend London

Sök och boka billiga weekendresor till London. Spar pengar genom att boka flyg och hotell samtidigt.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Billigt flyg + hotell tur&retur till London

fr. 1 752:-
fr. 1 850:-
fr. 1 559:-
fr. 4 802:-

Mer om London

Mer information om London

Fakta om London

Englands huvudstad är en av världens största städer – och en plats fylld av historia. London är också en av världens viktigaste internationella affärscentrum, liksom en kulturell smältdegel.

Det är också ett av världens populäraste turistmål med fyra olika platser på Unescos världsarvslista (Towern, Greenwich, Royal Botanic Gardens at Kew och Westminster Abbey/St Margaret’s Church). Men det finns också ett otal andra sevärdheter som Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben, House of Parliament, London Eye (ta en åktur!), Nelsonstatyn på Trafalgar Square, St Paul’s Cathedral, Marble Arch och Picadilly Circus. Det finns mängder av vackra byggnader – georgianska och viktoriansk arkitektur – och magnifika kyrkor.

London förstördes i den stora branden 1666 som började på Pudding Lane. Det finns knappast inga hus kvar från tiden före branden. De kraftiga bombanfallen under andra världskriget förstörde också mycket av staden och utvecklingen efter kriget har resulterat i den arkitektoniska blandning som ger London sin speciella karaktär. Det ursprungliga City of London, finansdistriktet, består mest av slående moderna byggnader. Det gäller också för Isle of Dogs – det tidigare hamnområdet som nu har blivit en rival till det gamla city. Ännu längre österut pågår en intensiv verksamhet för att iordningsställa området som ska stå värd för sommar-OS 2012.

Här hittar vi också kultur i världsklass: British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Victoria and Albert Museum, National Gallery, National Portrait Gallery, Tate Britain och Tate Modern. London är landets underhållningscentrum med otaliga teatrar och konsertsalar. Det är också ett paradis för den shoppingsugna och West End (Oxford Street och Regent Street) liksom Knightsbridge erbjuder den ultimata shoppingupplevelsen.
”Hur mycket tid kan du avsätta för besöket i London?
Invånare
7 700 000 (2007)

När ska man resa
London är ett självklart resmål året runt, men visar sig kanske inte från sin allra bästa sida under de grå vintermånaderna (november till mars).

Missa inte
De vackra parkerna, som Regent’s
Park med det imponerande zoo och Hyde Park med Princess Diana
Memorial. En åktur med en typisk röd dubbeldäckare, eller någon av de många turistbussarna som finns att välja bland. Shakespeare’s Globe Theatre – en magnifik rekonstruktion på Thames södra strand. En tur på floden – från Westminster till Greenwich. Imperial War Museum och HMS Belfast, som ligger vid kaj nära Tower Bridge. Somerset House, en vacker byggnad från 1700-talet. Där finns Courtauld Institute of Art, Gilbert Collection och Hermitage Rooms.

Bra att veta
Historien om att amerikanen som
köpte London Bridge 1962 för att
bygga upp den i Arizona trodde att
det var Tower Bridge han köpte är
förmodligen inte sann … men det är
en bra historia!

Copyright © Octopus Publishing Group LTD 


 

Förslag på resor Stockholm - London
 
Endast flyg
Flyg + Hotell
Hemresa
Resenärer
Hemresa
Boende
Antal resenärer
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear