Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Sök billiga resor till Malta

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Malta

fr. 2 044:-
fr. 2 110:-
fr. 1 851:-

Charter till Malta

Loading

Malta

Malta är en liten ö som länge varit lite i skymundan av Medelhavets mer kända resmål, men som har otroligt mycket att erbjuda. Öriket Malta består egentligen av flera öar, men flest turister väljer att besöka huvudön Malta, även om den mindre grannön Gozo också lockar med härliga upplevelser.

 

Malta är känd för sitt kristallklara vatten. Vanligast är bad från klippor, men det finns också sandstränder runt om på öarna. Mysiga båtutflykter är ett perfekt sätt att ta in den vackra naturen och se mer av öarna, till exempel Gozo och lilla Comino.

Malta – huvudön

 

Malta är en kulturell smältdegel vars historia präglas av alla erövringar som gjorts av ön, som alla satt sina avtryck. Öns historia går 7 000 år tillbaka i tiden - på Malta befinner du dig mitt i Medelhavets historia, och mitt i en nutida kultur som genomsyras av årtusenden av kulturarv. Historiens vingslag märks överallt i landets arkitektur och samlingar, i kyrkor, kapell, tempel och museer. Huvudstaden Valetta har utsetts till världskulturarv av UNESCO och är ett måste att besöka, men ön har också många andra trevliga småstäder och orter. Mdina är den ursprungliga huvudstaden, placerad mitt på ön med gudomlig utsikt. Mdina kallas också för den tysta staden, eftersom bilar inte tillåts innanför stadsmurarna.

 

Runt öns kuster finns allt från klassiska badorter med vackra sandstränder, till dramatiska klippbad. Mysiga städer finns det gott om – missa till exempel inte charmiga Vittoriosa, som ligger på andra sidan viken sett från Valetta. Transport sker lättast med färja från Valetta, som tar ungefär en kvart och ger en härlig utsikt över städerna och kustremsan.

 

Gozo och Comino – de mindre grannarna

Grannön Gozo är mindre än Malta, men betydligt grönare än huvudön. Här finns lummiga vingårdar och en natur som är vildare än storasysterns. På Gozo är tempot lugnare än på Malta, med flera vackra vandringsleder som även passar perfekt för mountainbikeintresserade resenärer. Ön är fulla lokalproducerad mat med fantastiska råvaror. Här har även scener till den populära tv-serien Game of Thrones spelats in, vilket fortfarande lockar många till de vackra klipporna längs Dwejra-bukten.

 

Pytteön Comino ligger mellan Malta och Gozo – minstingen har bara en handfull invånare.  Vattnet är nästan overkligt kristallklart, perfekt både för bad och för vattenaktiviteter som snorkling och dykning.

Huvudstaden Valetta och populära badorter

Valetta ligger på huvudön Malta och är en historisk och spännande stad. Staden är otroligt vacker och kuperad, med honungsfärgade hus som slingrar sig upp och ner längs gatorna. Besök den vackra katedralen St Johns Cathedral, eller den vackra trädgården Upper Barracca Gardens, som ger dig en fantastisk utsikt över stadens vackra naturhamn.

 

Mellieha Bay på öns nordöstra sida den mest populära sandstranden, men även tvärs över ön hittar du vackra stränder. St Julians är en mysig turistort med intensivt nattliv. På promenadavstånd från St Julians ligger Sliema, också en trevlig turistort med många restauranger, butiker och vackra klippbadvikar.

 

Att göra på Malta

Trots Maltas relativt lilla storlek erbjuder öriket mycket att göra för den mer aktiva resenären. Hyr bil och ta dig i makligt tempo runt huvudön. Besök alla mysiga städer, och stanna för avsvalkande dopp i någon av öns alla vikar. Här finns också vackra vandringsleder och hisnande leder för cykelfantaster. Missa inte att upptäcka Malta under ytan, antingen genom snorkling eller dykning.
 

För den arkitektur- eller historieintresserade resenären finns det mycket att se. Valettas alla vackra byggnader passar perfekt att beundra genom promenader runt om i staden. I Valetta finns också Nationalmuseum för arkeologi, där fynd från öns utgrävningar visas upp. Runt om på Malta finnsäven flertalet ruiner, vackra att uppleva oavsett om du är historieintresserad eller inte.

 

 

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!