0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga flyg

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Nairobi

fr. 5 409:-
fr. 4 936:-
fr. 5 374:-

Flyg till Mombasa

fr. 10 399:-
fr. 13 448:-

Magiska Kenya

Vill du vandra över vidsträckta slätter, åka på jeepsafari på jakt efter ”the big five”, se elefanthjordar från verandan på din privata veranda eller utforska naturen från hästryggen? Då är möjligheterna i Kenya oändliga.  Men landet är så mycket mer än safari och savann. Här finns mäktiga snöklädda berg, en 480 kilometer lång kust med palmer, vita sandstränder och korallrev och spännande kulturer som är opåverkade av västvärlden. Blir du sugen på äventyr i Kenya?  Boka flyg och hotell här ovanför, eller kontakta närmaste Ticketbutik så hjälper vi dig pussla ihop den perfekta Kenyaresan!

Sol och bad i Indiska Oceanen

Spännande safari och lata dagar på de långa stränderna längs den 480 kilometer långa Indiska Oceanen är en perfekt kombination.

 

Mombasakusten bjuder på långa vita stränder kantade med kokospalmer och turkost vatten och möjlighet till snorkling eller dykning vid korallreven utanför kusten samt djuphavsfiske.  Här hittar du till exempel de stadsnära stränderna Nyali Beach, Bamburi Beach och Shelly Beach. Andra populära turistparadis längs kusten är Malindi Beach, Diani Beach och Watamu Beach.

Masai Mara - safari i världsklass

Nationalparken Masai Mara i västra Kenya erbjuder safari i världsklass. Här vandrar gnuer, zebror och antiloper i flock över savannen medan lejon vilar i skuggan och giraffer tar för sig av akacieträden. Här finns varken elmaster eller trafikerade vägar så långt ögat når och ibland stöter man på massajer som vallar sin boskap, djupt koncentrerade för att inte stöta på ett hungrigt lejon.

 

Bo i lyxiga lodger, åk jeep, vandra eller ta en ridtur för att komma riktigt nära de vilda djuren. Oavsett färdsätt är en safari i Kenya en upplevelse för livet.

Lamu – ett annorlunda paradis

Ön Lamu i Indiska Oceanien utanför Kenyas kust bjuder inte bara på sol och bad och fantastiska långsträckta stränder med kritvit sand.

 

I kuststaden, som bär samma namn som ön, har lokalbefolkningen levt på samma sätt i mer än 400 år. Hela staden är en labyrint av trånga gränder med hus i typisk swahili-stil med snidade trädörrar, livfulla marknader och åsnor som främsta transportmedel. Inte för inte finns staden i dag på Unescos världsarvslista.

Äventyr i Mount Kenya

Fyra timmar från Nairobi hittar du Kenyas högsta berg, Mount Kenya, som bjuder på stora utmaningar och makalösa naturupplevelser. En vandring uppför berget är en resa genom olika naturtyper, från odlingszonen vid bergets fot, via skogsmark och bambubuskage. Efter 4500 meter tar enslig fjällnatur vid, med hedar och glaciärer.

På vägen upp mot Lenana-toppen, 4986 meter över havet, bor vandrarna på enklare lodger eller i stugor eller tält. Bara bergsklättrare kan ta sig ända upp till högsta toppen, Batian, 5199 meter över havet.

 

 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear