Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Sök billiga resor till Grekland

På ticket.se hittar du alltid billiga resor. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Charter

Loading

Billigt flyg

  1. Aten 1 839:-
  2. Thessaloniki 2 679:-

Res till Grekland och upplev både kultur, stränder och aktiviteter

Den grekiska övärlden erbjuder många magiskt vackra platser att besöka. Våga åka bortanför klassiker som Rhodos och Kreta och besök lite mer undanskymda – men minst lika vackra – öar! Den norra skärgården, kallad de Nordegeiska öarna, består av lugna öar fyllda av mysiga byar med genuint grekiskt folkliv. Här finns även fantastiska möjligheter för de semesterfirare som gärna maximerar reseupplevelsen med aktiviteter som vandring, bergsklättring, kajakpaddling och dykning.

Limnos – Hephaestus ö

Limnos ligger i den norra delen av den ögrupp som kallas de nordegeiska öarna i Greklands övärld. Här får du en lugn och avslappnad semester – och vacker natur med bukter och vikar, långa stränder, vulkanlandskap, böljande vyer och små byar inklämda där det finns plats. Och vem är den där Hephaestus? Jo, han var en antik grekisk gud med elden som kännetecken, och kanske är det på grund av honom att slätterna med vulkanaska är så fruktbara på Limnos.

 

Missa inte Limnos vackra sanddyner, som du hittar på öns norra sida. Det lokala namnet är Pachies Ammoudies, ett naturreservat där djur och växter under de senaste årtusenden har lärt sig överleva i sandens ständigt skiftande former.
Läs mer »

Chios – Homeros och Hippokrates ö

Chios är den största ön i Greklands norra övärld.  På Chios kan du njuta av färska citrusfrukter, olivolja, fikon och gott vin, men förutom allt det gastronomiska är ön känd för sina stolta maritima traditioner, och många av Greklands mest kända firmor inom shipping och sjöfart är grundade av familjer från Chios.

 

Om du gillar natur kommer du älska Chios, och mångfalden av flora och fauna är enorm. En lokal buske du kommer stöta på är mastixbusken som man använder för att producera harts – busken är unik för Chios, och nästan 25 små byar har vuxit upp i de områden på öns södra sida där buskarna växer. Titta gärna förbi, det är pittoreskt och charmerande och om vi ska nämna bara en av byarna är det nog den lilla staden Pyrgi med sina fina hus.
Läs mer »

Samos - Pytagoras och Epikurus ö

Samos är en blandning av legender och naturlig skönhet. Matematikens fader Pytagoras föddes här och så även astronomen Aristachus och filosofen Epikuros. Samos var redan för 4000 års sedan en viktig knutpunkt mellan de grekiska stadsstaterna och de stora kulturer som fanns på andra sidan Medelhavet i Egypten och det vi i dag kallar för Libanon, Syrien och Israel.

 

Samos har massor av natur att bjuda på, från vackra kuster till höga berg. De är så höga att det faller snö på topparna på vintern och på några ställen faller ett evigt regn, året runt. Naturen njuter du bäst på en lång promenad – gå exempelvis rutten längs Kerkisberget från Votsalakia och upp till en av topparna – Vigla. Här är du 1400 meter över havet och längs vägen har du säkert sett massor av fina blommor och växter, och rovfåglar som jagar längs bergssidorna.

 

Gillar du äventyr? Hyr en mountainbike! Slå följe med lokala våghalsar som träffas vid Potami – det ligger inte långt från den vackra stranden Potamos. Eller åk på fågelsafari vid sjön Glyfada. Här kan du se pelikaner, hägrar och rosa flamingo. När de stora fåglarna lyfter samtidigt i kvällssolen ska du ha kameran framme – fantastiska färger!
Läs mer »

 

Samothraki – de stora gudarnas ö

Enligt mytologin är Samothraki Aeolus ö, där det högsta berget i Egeiska havet – Saosberget – tronar. Legenden säger att Poseidon satt på bergets topp för att titta på när Trojakriget kamper utspelade sig under honom. Ön med sina branta toppar, varav den högsta toppen mäter drygt 1 600 meter över havet, är full av vackra stenstränder, små vindlande bäckar och floder, berömda källor och arkeologiska fynd.

 

Öns imponerande berg i kombination med den vackra, orörda naturen har allt som äventyrsälskande resenärer någonsin kan önska sig: gott om möjligheter till aktiviteter som vandring, bergsklättring, mountainbike, forsränning, dykning och skärmflygning, bara för att nämna några.
Läs mer »

Thassos – Egeiska havets smaragd

Med sin rika historia och arkeologiska rester, underbara stränder, många olika aktiviteter och vänliga människor har Thassos blivit en av de öar som semesterfirare återvänder till år efter år. Det är också mycket populärt bland grekerna på grund av den goda maten, den höga servicen och den mycket spännande blandningen av det moderna och det traditionella.

 

Egeiska havets nordligaste ö kallas också smaragdön och är en plats med fascinerande skönhet. Thassos har också en rik historia och arkeologiska platser spridda över hela ön, väl värda ett – eller flera – besök.
Läs mer »

Ikaria

Det var här på Ikaria som Ikaros enligt sägnen ignorerade sin fars varningar, flög alldeles för nära solen och föll ner i havet när hans vingar smälte.


Dagens Ikaria bjuder på vackra stränder, spännande arkeologiska utgrävningar, vacker natur och vackra monument. På Ikaria kan du också hitta många små trevliga byar, varma källor som varit del av öns liv sedan antiken, samt en varierande flora och fauna. Om du har tur är du här under en av de många religiösa festivalerna eller sportarrangemangen.
Läs mer »

Lesbos – 370 kilometer kust

På Lesbos finns inte stora resortanläggningar eller shoppingcenter. Istället är det fokus på avkoppling och gudomlig matlagning. Lesbos är bland annat känd för den unika förstenade skog med ett unikt lokalt ekosystem, men också för sin goda ouzo och den fina olivoljan, som anses vara en av Greklands bästa. Ön är stor som ungefär halva Gotland. Vägarna är inte de bästa, men det går bra att ta sig fram med hyrbil.

 

Lesbos vackra natur är känd för sina fina vandringsleder. På västra sidan av ön är naturen karg och vulkanisk, medan den östra sidan är lummigare. Oavsett vilken vandringsled du väljer har du fantastisk utsikt över bergen och Egeiska havet.
Läs mer »

Psara

En liten ö både till yta och till antal invånare, men desto mer genuin. Psara nämns redan i Odyssén men under namnet ”Psyrie”. Flera av de stora hjältarna i frihetskriget 1821-1832 härstammar från Psara, vilket ledde till att ön blev en symbol för kampen för frihet.

 

Under antiken var Psara en av Grekland mest inflytelsefulla önationer, men idag härskar lugnet på ön. Båtfärden tar ca 4 timmar från Chios, men om du vill få känslan av att vara ensam turist på besök i en genuin, stilla grekisk by så är ett par dagars utflykt till Psara perfekt.
Läs mer »

Naousa – en av de vackraste städerna i Makedonien

Naousa är både en av regionens vackraste och viktigaste städer, och är även Makedoniens jordbruks- och industriella centrum. Under 1800-talet upprättades många fabriker som drevs med hjälp av energin från floden Arapitsa som korsar staden, och blev med dessa fabriker ett betydande textilcentrum.
Läs mer »

Kastoria

Denna charmiga stad kommer garanterat att förföra dig! Kastoria är byggd på en smal halvö, inbäddad mellan vackra bergskedjor. Det bästa sättet att utforska staden är att ta en liten rundtur runt sjön, med början vid den sydligaste sidan för att sedan fortsätta norrut. Ta en promenad längs sjöns kust, och njut av den idylliska skönheten och lugnet i trakten. Här finns också den gamla stadsdelen Doltso, en pittoresk del av Kastoria med vackra byggnader som dateras till 1600- och 1700-talen.
Läs mer »

Fourni

Fourni ligger mellan Samos och Ikaria, och här är turismen fortfarande i sin linda. På Fourni finner du en mycket vacker natur och många väldoftande kryddsorter som timjan, salvia, enbär, alruna och många andra spännande växter. I det kristallklara vattnet lever munksälar, delfiner och sköldpaddor på många platser längs kusten.


Till Fourni tar du dig lättast med båt från Samos. Här finns ingen biluthyrning, men vill du upptäcka den lilla ön rekommenderas moped som är enkelt att hyra, och med den lugna trafiken enkel att köra.

Läs mer »

Agios Efstratios

Om du är intresserad av antikens Grekland och arkeologiska fynd så är det till den lilla ön Agios Efstratios i den nordvästra delen av Egeiska havet som du ska bege dig.

Ön ligger mellan Limnos, Lesbos och Skyros, och har på grund av de många fyndplatserna och det vackra landskapet fått utmärkelsen SCI, ”Site of Community Importance”, hos EU. På Agios Efstratios finns också ett rikt fågelliv med många fridlysta arter.

Läs mer »

Alexandroupolis

Med sin strategiska position belägen vid både viktiga havs- och landrutter, förbinder Alexandroupolis Europa och Asien, öst och väst. Denna vackra kuststad, vars viktigaste landmärke är dess vackra fyrtorn, utgör centrum för en verkligt fascinerande region.

 

Den moderna staden Alexandroupolis är den första grekiska staden som man möter när man korsar de turkiska och bulgariska gränserna. Dess gamla fiskarbycharm ger känslan av ett Grekland från förr, där fyren har stått och lotsat sjöfarare rätt i över ett sekel.
Läs mer »

Nymfaio – en av de mest pittoreska byarna i hela Europa

Nymfaio har utsetts till en av de tio mest pittoreska byarna i Europa, enligt UNESCO. Denna fascinerande by med stenhus och kullerstensgator, omgiven av en hisnande bokskog, ser ut som tagen ur en sagobok. Nymfaio är en charmig destination året runt eftersom den kombinerar anmärkningsvärd skönhet i naturen, en spännande historia, unika traditionella bed & breakfasts samt många kaféer och restauranger.

 

Om du letar efter något äventyr är Nymfaio platsen för dig. Upptäck vandringslederna i skogen, njut av mountainbike och ridning. Utforska norra Grekland med dess enastående naturlandskap. Koppla av i den fantastiska utsikten över sjön Zarari, ta en promenad, cykla eller rida längs stranden eller prova dina färdigheter i bågskytte eller paddling.
Läs mer »

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!