0771 - 456 700 Våra butiker

Sök billiga resor till Dubai

På ticket.se hittar du alltid billiga till Dubai. Sök flygbiljetter, lågprisflyg och hotell i samma sök!

Spara tid och pengar! Boka flyg + hotell samtidigt.

Flyg till Dubai

fr. 3 713:-
fr. 6 938:-
fr. 3 584:-

Charter till Dubai

Loading

Dubai

Dubai är kanske en av världens mest spännande och mångsidiga storstäder. Staden som sätter en ära i bygga de högsta skyskraporna och i allmänhet vara först med det mesta bjuder inte bara på storstadspuls, shopping, shower och sevärdheter – runt hörnet väntar öknen med alla möjliga äventyr. Dessutom finns det många härliga, citynära stränder för soldyrkarna. Med en temperatur på runt 25 grader i både luften och vattnet på vintern så är staden dessutom perfekt för soltörstande svenskar. Här hittar du tips på saker att göra i Dubai.

 

Boka flyg och hoteller i Dubai här ovanför, eller klicka här för att välja något av våra färdiga paket. Välj mellan att åka bort en kortvecka från torsdag till måndag, eller ta en längre resa på en vecka eller två.

Sevärdheter

Sevärdheterna i Dubai är spektakulära och världsrekorden avlöser varandra. Här hittar du bland annat världens enda sjustjärniga hotell (Burj Al Arab) och världens högsta byggnad (828 meter höga Burj Khalifa). Dubai är också känd för sina konstgjorda öar, bland annat den enorma palmformade ön Palm Jumeirah, och den konstgjorda ögruppen The World vars 300 öar representerar världens olika länder och tillsammans formar en världsatlas.

Stränder

Dubai har många citynära stränder att välja mellan. Vackra Sunset Beach har till exempel en fantastisk utsikt över det segelformade lyxhotellet Burj Al Arab, medan sportiga Kite Beach är populär bland kitesurfare och vattensportare. En bit utanför staden hittar du enorma Al Mamzar Beach Park med fem olika stränder och en lummig park med promenadstigar, men observera att män inte är tillåtna här på måndagar och onsdagar.

Shopping

Shoppingen i Dubai är ojämförbar och shoppingcentren är underhållningspalats där man kan tillbringa hela dagen. Världens största shoppingcenter The Dubai Mall har till exempel det fantastiska Dubai Aquarium & Underwater Zoo att bjuda på, medan Mall of the Emirates stoltserar med en skidbacke inomhus. Hela januari månad så pågår Dubai Shopping Festival med aktiviteter, underhållning och fantastiska rabatter på upp till 75% på märkesvaror. Ett perfekt tillfälle att besöka staden och samtidigt shoppa loss.

Tusen och en natt

För att uppleva den gamla arabiska kulturen så ska du bege dig till stadsdelen Deira. Där hittar du traditionella marknadsplatser (soukar) specialiserade på bland annat guld, kryddor och parfymer. För en genuin upplevelse ska du ta en traditionell båt, en Abra, när du korsar kanalen till Deira istället för att ta tunnelbana eller taxi hela vägen. Båtresan kostar 1 dirham (ca 2 kr). Vill du hålla dig till centrala Dubai så kan du istället bege dig till det mysiga shoppingcentret Souk Madinat Jumeirah, som är en modern tolkning av de gamla basarerna.

Restauranger och nattliv

Dubai har ett enormt restaurangutbud för alla smaker och plånböcker. Strandpromenaderna The Walk Jumeirah och Marina Walk har många trevliga restauranger, men för en finare middag så är det någon av de många hotellrestaurangerna som gäller eftersom det bara är dessa som har utskänkningstillstånd. Att äta middag i shoppingcentret Madinat Jumeirah är en bra kompromiss, eftersom du där både kan strosa runt och ta ett glas till maten.
 
Utbudet av trendiga barer och nattklubbar i Dubai är också enormt, och ett besök till en skybar är ett måste. Drinkar eller afternoon tea på Skyview Bar i Burj Al Arab är till exempel ett populärt sätt att få se insidan av det 7-stjärniga lyxhotellet, men kom ihåg att boka bord i förväg och ta med en utskrift av bokningen för att bli insläppt.

Äventyr

Reser du med barn, eller om du helt enkelt själv har barnasinnet kvar, så är någon av vattenparkerna Wild Wadi Waterpark eller Aquaventure Waterpark ett härligt sätt att spendera en dag. Men för ett riktigt äventyr ska du bege sig ut i öknen som ligger ett stenkast från skyskraporna, shoppingcentren och stränderna. Du väljer själv hur äventyrlig du vill vara och om du vill ta dig fram genom öknen med jeep, kamel, luftballong, fyrhjuling eller om du vill surfa nerför sanddynerna på surfingbräda.
 
I Dubai hittar du olika äventyr för alla smaker. Om öknen inte lockar dig eller om du saknar den svenska vintern finns den berömda inomhusskidbacken, Ski Dubai, en 400 meter lång backe med bekväm sittlift. För den rejält adrenalinsökande resenärer är ett fallskärmshopp över Palm Jumeirah den ultimata upplevelsen.

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear