0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till San Francisco

San Francisco ligger i den västliga delstaten Kaliforien i USA. Staden överblickar det mäktiga Stilla havet och bjuder på ett milt klimat, som är jämförbart med Medelhavsklimat, året om. Under våren kan det krypa in en hel del dimma över staden.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

San Francisco är känt för sin stora gaykultur och det är ingen slump att det just här har samlats så många homosexuella - den amerikanska militären stationerade ut alla som de misstänkte var gay på basen i San Francisco, vilket snabbt ledde till att staden fick en stor andel homosexuella män. Idag finns det en stor och bekväm gayscen i San Francisco och många klubbar och barer är särskilt tillägnade homosexuella, bi- och transpersoner. I allmänhet är det väldigt bra drag på nattlivet i San Francisco, oavsett om man är gay eller inte, stämningen är väldigt avslappnad och acceptansen hög. Här finns också mycket gammal hippieanda bland befolkningen.

San Francisco känns lite som en småstad, fast med stora mått och med många människor. Stadens landskap är väldigt kulligt med branta backar och charmiga gamla spårvagnar. 
 

Reseguide San FranciscoFler reseguider

Är du intresserad av andra resmål i USA så läs gärna vår reseguide om resor till New York och Miami.

Golden Gate-bron är San Franciscos stora landmärke och en av hela USAs mest kända symboler. Bron har blivit utnämnd till en av den moderna världens sju underverk och måste upplevas när man besöker San Francisco.

Golden Gate-parken
är en enorm stadspark fylld med sköna grönområden, promenadstigar och sevärdheter som det ståtliga konstmuseet de Young och den världsberömda botaniska trädgården Conservatory of Flowers.

Napa Valley är USAs mest omtalade vindistrikt och ligger bara en timmes bilkörning från San Francisco. Här kan man givetvis gå på guidade turer och få smaka på olika viner som producerats i området.

Twin Peaks kallas de näst högsta punkterna i det böljande landskap som innefattar San Francisco. Dessa två bergstoppar når 281 meter över havet och ser nästan identiskt lika ut. Om man tar sig upp hit så får man en spektakulär utsikt över San Francisco.

Alamo Square är ett bostadsområde i San Francisco där man får se vackra viktorianska hus med den betydligt modernare skylinen i bakgrunden. En fascinerande och samtidigt pittoresk upplevelse.

Att följa 49-mile Scenic Drive är ett mycket trevligt sätt att se San Franciscos finaste områden och största sevärdheter. Det krävs dock att man har bil – och även bilburen bör man räkna med att det tar många timmar att ta sig igenom hela rundan.

Billigt flyg tur&retur till San Francisco

fr. 5 573:-
fr. 5 136:-
fr. 5 582:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear