0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Antalya

Antalya bjuder på alla de bästa bitarna av Turkiet, samlade på ett ställe. Här finns en skön mix av turkisk kultur, historiska sevärdheter och ett avslappnande strandliv. Som en av Turkiets mest expanderande städer så finns här också ett pulserande nattliv som inte går av för hackor.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Antalya har varit en populär semesterdestination ända sedan 1970-talet och det är lätt att förstå varför. Som utgångspunkt är Antalya perfekt, en storstad med mycket att erbjuda både vad gäller kultur, folkliv och fest, samtidigt som några av landets vackraste stränder finns alldeles runt knuten. Det är inte för inget som Antalya kallas för den turkiska Rivierans pärla.

En av Turkiets mest hänförande kvarlämningar från antiken heter Termessos. Denna ruinstad finns i bergen, tre mil ovanför Antalya, vägen dit är slingrig men besöket gör definitivt resan mödan värd. Taxi och hyrbil är dock de enda sätten att ta sig till Termessos.

En annan fantastisk kvarlämning från antiken, och som dessutom är i väldigt gott skick, är den väldiga, romerska teatern Aspendos. Aspendos har plats för 15 000 åskådare och ligger halvvägs mellan Antalya och Alanya.

Antalyas gamla stad, Kaleici, har vindlande gränder omgärdade av en antik stadsmur. Idag gör den välbevarade muren att Kaleici är ett lugnt och skönt område där många av miljonstadens ljud stängs ute. Hadrianusporten, med sin ståtliga romerska båge, är det vackraste stället att ta sig in i den gamla staden.

Det arkeologiska museet i Antalya bjuder på massor av intressanta kvarlämningar från området.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear