0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Teneriffa

Teneriffa är den mest klassiska kanarieön ur svensk synvinkel och är den största till ytan. Däremot är ön inte större än två tredjedelar av Gotlands yta och det går fort att ta sig från den norra sidan till södra. Temperaturen är i snitt 24 grader året om, vilket gör att många lockas hit för sol, bad och sevärdheter året om.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Att resa till Teneriffa blev populärt redan under 50-talet då många nordbor började åka på chartersemester hit. Många ser ön som sitt andra hem, vilket inte är så konstigt med tanke på det behagliga klimatet, variationen och den härliga atmosfären. Trots den höga snittemperaturen skiftar klimatet beroende på vart på ön du befinner dig. Den Södra delen har ett torrt klimat, medan den norra delen beskrivs som bördig, fuktig och skogbevuxet.
 

Teneriffa är dock mer än varmt klimat och strandliv. Det finns massor av intressanta utflykter och sevärdheter, som exempelvis Europas största vattenpark Siam Park, spännande båtutflykter med delfin- och valskådning, vandringsleder med häpnadsväckande vyer och mycket mer.

I huvudstaden Santa Cruz i nordöstra Teneriffa finns en hel del sevärdheter och intressant arkitektur. Här finns ett häpnadsväckande operahus, intressanta museer, parker och givetvis en hel del trevliga restauranger och barer. Inte långt härifrån hittar du även stranden Playa de las Teresitas, en av Teneriffas finaste stränder.


Sydkusten

Orterna Las Américas och Los Cristianos är säkra solkort. Los Cristianos ligger i en skyddad vik vid hamnen. Här finns en fin sandstrand där man kan hyra solstolar och parasoller. Tröttnar man på stranden så arrangeras det båtutflykter från hamnen där man kan titta på delfiner, valar eller prova på dykning. Playa de las Américas är en två kilometer lång sandsträcka med restauranger, shopping och barer. Är du ute efter ett exklusivt hotell är det här du bör kika.

El Medano är en perfekt inhemsk ort för den som vill känna på den lokala atmosfären med charmiga restauranger längs hela stranden. Platsen har även blivit ett populärt ställe för kitesurfing och andra vattensporter.

På sydkusten finns Europas största vattenpark Siam Park – hela parken är thailandsinspirerad och här finns snabba rutschkanor, roliga lekplatser, tropical river och en konstgjord sandstrand.


Nordkusten 

Masca är en liten bergsby nordvästra Teneriffa med en fängslande utsikt och som visar hur man levde på ön förr i tiden. Ett populärt utflyktsmål för både öbor och turister. Vandra genom gröna dalar en tur som tar ungefär två timmar. När man kommer till kusten kan mas se Los Gigantes mäktiga klippor.

Garachico är en stad i norr som länge var en viktig hamnstad, men förstördes 1706 när en vulkan fick utbrott. Kvar finns en borg och en fasad från kyrkan Santa Ana. Staden är en av öns vackraste.

Puerto de la cruz är en skön mix av gammalt och nytt. Hamnen är den naturliga samlingspunkten och trots många turister som reser hit har de lyckats behålla charmen och den kanariska stämningen. På det centrala torget Plaza del Charco möts lokalbefolkningen och turister på kvällarna för en drink eller en kopp kaffe.

Staden ligger norr om vulkanen Teide som är Spaniens högsta berg och molnen samlas ofta på den här sidan av ön. Detta gör att det är grönare här men färre soltimmar. Stränder som är värt ett besök är exempelvis Playa Jardín som är stranden med svart lavasand. I Puerto finns den storslagna djurparken the Loro Park. Här finns bland annat en gigantisk fågelbur och en häftig späckhuggarshow.

La Orotava är en charmig liten stad från 1500-talet med en fantastisk arkitektur och traditionell kanarisk atmosfär. Ett unikt område med pittoreska hus, kullerstensgator och slående byggkonst som exempelvis Casa de los Balcones som betyder ”Balkongernas hus” och visar på öns unika arkitektur.

Jardín Botanico i Puerto de la Cruz är världens äldsta botaniska trädgård. Här får du en sagolik upplevelse med vackra växter, träd och djurliv.

Billigt flyg tur&retur till Teneriffa

fr. 2 859:-
fr. 7 573:-
fr. 3 738:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear