0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Madrid

Madrid ligger i hjärtat av Spanien och som huvudstad är det en riktig yngling i jämförelse med de flesta andra huvudstäder i Europa. Madrid bjuder på ett avslappnat gatuliv där folk är ute och socialiserar nästan dygnet runt. Spanjorerna är kända för att spendera största delen av sin fritid ute på barer, kaféer eller på parkbänkar i sällskap med andra – och stämningen är alltid skön.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Upplev allt från eldiga flamencoshower till spännande tjurfäktningar, operor och teaterföreställningar under vistelsen i Madrid. När det gäller kultur är det är dock för sina stora, imponerande konstsamlingar som staden är mest känd.

Tycker man bättre om barhopping eller klubbfestande så lär man inte heller bli besviken i Madrid, här finns en stor andel unga människor som ser till att deras höga krav på nattunderhållningen uppfylls.

Konstcentrumet Reina Sofia hyser några av världens mest kända konstverk, bl a landshjälten Picassos Guernica. Andra stora konstnärer är också representerade i detta imponerande konstmuseum, bl a Miró, Dalí och Gonzáles.

Pradomuseet
är ett annat, mycket välrenommerat konstmuseum i Madrid. Här finner man landets allra största inhemska konstsamling, med storverk från konstnärer som Velasquez, Greco och Goya.

Parque del Retiro är en skön stadspark där man kan koppla av lite från staden brus. Under många av årets helger kommer det hit ett stort gäng gatuartister som uppträder för den frivilliga publiken. Annars kan man ta en romantisk liten roddtur i parksjön, eller bara en mysig promenad.

Plaza Mayor är ett anrikt torg mitt i Madrid. Här brukade man hålla publika avrättningar och ibland dramatiska tjurfäktningar, men också festliga parader och folkfestivaler. Torgets historia är minst sagt imponerande. Plaza Mayor bjuder idag på vacker arkitektur med målade fasader och charmigt sluttande tak.

Palacio Real är som ett palats taget ur en saga. Detta enorma slott har över 3000 rum, varav 50 idag är öppna att besökas av allmänheten. När man byggde detta ofattbara palats så var tanken att det skulle vara större, vackrare och pampigare än något annat slott i hela Europa. Man har slösat med dyrbarheter som marmor, sammet och guld och högst troligen lyckats med sin ambition.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear