Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resor till Spanien

Den största delen av Iberiska halvön upptas av Spanien, det är bara Portugal som står för en sträng av den västra delen av landmassan, samt Gibraltar – en liten prick längst i syd, som är undantagen. Eftersom att Spanien täcker en väldigt stor yta så skiljer sig klimatet en hel del mellan norr och syd, samt mellan olika regioner.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

När man åker på semester till Spanien så väljer man oftast kusterna på fastlandet, eller någon av Spaniens många, populära öar. Gran Canaria är sedan flera år tillbaka den absolut populäraste semesterdestinationen bland oss svenskar. Spanien får de flesta av oss att tänka på sol och bad, lata dagar på vackra sandstränder och goda stunder i charmiga restauranger om kvällarna.

Solkusten, Spaniens södra kustlinje, är också omåttligt populär, likaså Spaniens många, ljuvliga öar – Gran Canaria, Teneriffa, Ibiza och Mallorca känner alla till! Sedan finns de färgstarka storstäderna Madrid och Barcelona som lockar med allt från fotboll i världsklass till shopping, fantastiska klubbscener, konst, historia och en rik kultur som vi finner både exotisk och tilltalande.

Man behöver inte vara rädd för att fastna i några turistfällor när man besöker Spanien, tack vare den rika kulturen och den långa, fascinerande historian så finns det oändligt med storslagna sevärdheter här, man kan också gå ut på vandringar i landets varierade, dramatiska landskap, se på tjurfäktning, eller försöka springa från rusande tjurar i Pamplona.

I Spanien produceras mycket vin, olivolja, citrusfrukter och diverse andra frukter och grönsaker. Fisk och skaldjur finns det gott om kring Spaniens kuster så dessa är vanliga ingredienser i maten. Att man lagar sin mat på färska och hälsosamma råvaror är viktigt för spanjorerna.

Paella
är en mycket känd, spansk rätt som är som en sorts skaldjursrisotto kryddad med saffran.

Tapas är en annan, mycket omtyckt matstil som innebär ett bord uppdukat med många mindre rätter som alla runt bordet kan äta fritt från. Här finns bl a mycket friterade saker som potatistärningar och småfiskar, bläckfisk i vinägerdressing, samt goda dippsåser. Bröd finns såklart alltid med och till tapasmaten dricker man ett gott, spanskt vin.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!