0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Azorerna

Azorerna är en ögrupp i Atlanten utanför Portugal. Öarna, som är vulkaniska, har väldigt rik flora och fauna, här är oerhört grönt – och väldigt skönt. Azorerna består av nio öar ca 130 mil utanför Portugals kust, alla med sin unika miljö. När man ser bilder från Azorerna så misstar man lätt öarna för att vara Island, eller kanske Skottland, med sina böljande kullar. Det finns många likheter, men den viktigaste skillnaden är förstås klimatet. Azorerna har subtropiskt klimat och behagliga temperaturer året om.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Azorerna har fantastiskt mycket växtlighet, både grönska, blommor och träd finns här i överflöd. Här finns också många sjöar i de gamla vulkankratrarna – och vulkanberg såklart. Detta innebär att Azorerna ger turisten många anledningar till att bege sig ut på utflykter när de kommer på besök – allt från vandringar och cykelturer till ridturer och golfspelande är mycket omtyckta aktiviteter här.

Vill man fokusera mer på havet, vilket givetvis är försvarbart när man befinner sig på en liten paradisö mitt i Atlanten, så anordnas många populära val- och delfinskådningsturer. Man kan också testa djuphavsfiske, dykning och kajakpaddling, eller så kan man koppla av på kolsvarta vulkanstränder eller dramatiska klippor - allt under den ljuvliga solens strålar.

Caldeira das Furnas heter ett område där man kan se puttrande vulkanöppningar, en ganska mäktig syn och ett spännande sätt att få en inblick i hur jorden ser ut under de översta lagren.

På ön Sao Miguel finns Azorernas största stad – Ponta Delgada. Detta är en mycket vacker stad vid kusten och fungerar som öarnas kommersiella centrum med lite butiker, en gemytlig morgonmarknad och så nära man kommer ett intressant nattliv på Azorerna.

Pico är en vulkan med maxhöjd på 2351 meter. Det är en fantastisk vandring att ta sig hit och en ett spännande äventyr att bestiga denna spektakulära vulkan. Vulkanen Pico finns såklart på ön med samma namn.

Atlantens första moderna stad var Angra do Heroísmo, idag har staden status som världsarv och fascinerar med sin eleganta arkitektur. Finns på ön Terceira.

Billigt flyg tur&retur till Azorerna

fr. 3 842:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear