0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Cancun

Cancún är ett ganska speciellt ställe. Innan 1970-talet var Cancún en okänd, och i det närmaste obebodd, sjöhästformad liten fiskeö, med okända stränder och orörda skogar runt omkring sig. Sedan bestämde man att Cancún skulle bli ett turistparadis och idag är destinationen, tillsammans med Acapulco, den mest omnämnda semesterplatsen i hela Mexiko, framför allt är det amerikaner som håller till här.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Varför man valde att göra just Cancún till en turistdestination är inte svårt att förstå. Långa vita stränder, klart vatten med fantastiska snorklingsmöjligheter i korallreven utanför kusten, samt tillräckligt med plats att bygga upp hotell efter hotell på är de ultimata förutsättningarna för att skapa ett framgångsrikt semesterparadis.

Trots att Cancún är ett spädbarn när det gäller nutida civilisation så finns det kvarlämningar här från mayaindianerna, så här finns både fascinerande historia att insupa och paradisisk charm.

Som så många andra riktiga paradisställen så är Cancúns största sevärdhet ständerna, de är långa, kritvita och fantastiskt finkorniga och mjuka. Havet som omger Cancún är knallturkost och tycker man om snorkling så kanske korallreven utanför kusten lockar? Ovanför strandkanten vajar ståtliga palmer.

Är man villig att färdas ett tag så finns en av världens mest fascinerande kvarlämningar efter Mayaindianerna bara 2,5 timme med bil från Cancún. Chichen Itza är en av de allra mest kända ruinerna efter Mayafolket, det byggdes mellan 600-800-talet e.Kr. och lämnades på 1200-talet, förmodligen drevs då invånarna bort av rivaler.

Cenotes är grottor som ligger inuti underjordiska floder, Mayafolket burkade använda dessa som källor till friskt vatten. Idag är de stora turistattraktioner som man både kan simma, snorkla och dyka i, men det bör alltid ske i sällskap med en erfaren guide. Det finns cenotes ca en timmes bilfärd från Cancún.

Billigt flyg tur&retur till Cancun

fr. 7 624:-

Resor till Mexiko

Resor till Cancun
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear