0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Agadir

På färgsprakande Marockos sydvästra kust ligger Agadir. Efter Marrakech är detta den mest besökta turistorten i Marocko och kantas av en 9 km lång gyllene sandstrand som på sina ställen är flera hundra meter bred. 

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

I Agadir kan man njuta av 300 soldagar per år, ett magnifikt Atlanthav som breder ut sig framför ens fötter och ett intressant bergsliv som knackar en i ryggen. Här kan man varva lata stranddagar med ljuvlig hantverksshopping och kulturexkursioner, Marockos historia är både lång och spektakulär så det finns mycket att lära sig om landet. Agadir är dock mest uppskattat för sina stränder och turistvänliga atmosfär. 

De som reser till Agadir gör det oftast pga stranden som finns här. Hela Agadir stad är kantad av en ljuvlig, gyllene sandstrand som gör det enkelt att finna ro och avslappning under sin semester.

Sex mil nordöst om Agadir finns byn Imouzzer som är känd för sina badvänliga vattenfall. Det är lite omständigt att ta sig hit, taxi är helt klart att föredra, men vill man bort från strandlivet lite så är detta en minnesvärd utflykt.

Lika långt, fast åt andra hållet, finner man Souss-Massa, en flodnationalpark med, framför allt, ett imponerande antal olika fågelarter att beskåda. Det går bussar hit, men det enklaste färdsättet är helt klart taxi eller stortaxi. Det är gratis inträde men utflykten kräver att man orkar gå en del.

Essaouria ligger norr om Agadir, fortfarande vid havet. En tripp hit gör ingen besviken och vill man så kan man passa på att shoppa möbler och träsniderier. En fantastisk mur, som har anor ända från 1000-talet, omringar staden. Gränderna är smala och charmerande och ska man äta här så bör man här passa på att beställa in färsk fisk.

Vill man se lite av det färgstarka Marocko som man läser om i resemagasin så kan man bege sig till Marrakech. Marrakech kallas ofta «den rosa staden» eftersom alla hus här är målade i olika nyanser av ockra och rosa. Gatulivet är intensivt och utbudet av äkta marockanska hantverk är stort. En suverän stad för shopping och insupande av marockansk kultur!

Billigt flyg tur&retur till Agadir

fr. 2 204:-
fr. 2 631:-
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear