0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Rom

Rom är mer än 2500 år gammalt och idag är staden känd och uppskattad för allt från sin gedigna historia med många välbevarade monument, till katolska kyrkans utgångspunkt med Vatikanstaten mitt i staden, fantastiska modehus och ett gatuliv utan motstycke.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Som semesterdestination är Rom oerhört varierat. Staden lämpar sig lika väl för romantiska små weekend-getaways, som för historiska och kulturella djupdykningar. De mycket goda shoppingmöjligheterna riktar sig till olika smak och storlek på plånbok.

Vill man gå på opera, besöka Påven eller bara lättjefullt strosa omkring i Anita Ekbergs gamla kvarter från filmen Det ljuva livet så är allt detta möjligt i romantiska Rom.
 

Det finns hur mycket som helst att se i Rom, hundratals sevärdheter som man omöjligt hinner med under semestern, vilket är en av anledningarna till varför man gärna återvänder.

Colosseum är Roms kanske mest välkända sevärdhet. En enorm, ellipsformad, öppen arena från 70 e.Kr. där man brukade bjuda på gladiatorspel, djurhetsning, teater och avrättningar – allt inför en hänförd publik.

Spanska Trappan är en välkänd trappa i centrala Rom. Trappan uppfördes av en fransman på 1720-talet. Namnet har inget med Spanien att göra utan kommer från att vara placerad i anslutning till Piazza di Spagna.

Fontana di Trevi - eller Trevifontänen som den kallas på svenska – är en enorm fontänkonstellation från 1600-talet. Det var i denna fontän som Anita Ekberg badade i filmen Det ljuva livet. Idag är fontänen välbesökt, men förbjuden att bada i.

Peterskyrkan är belägen i Vatikanstatens – katolicismens högborg. Det är världens största kyrka, och utan tvivel även den mest påkostade. Peterskyrkan är dessutom ett regelrätt konstmuseum med tanke på hur många statyer och målningar av välkända konstnärer som finns här.

Trastavere var redan under antiken tätbefolkat och idag skulle man kunna kalla stadsdelen för Roms Gamla Stad. Här finns pittoreska gränder och torg och gatornas rutnät är bevarat ända sedan Medeltiden.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear