Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Resa till Bali

Paradis är ett ord som är välanvänt i resmålsbeskrivningar till sol-och-bad-ställen och visst finns det många vackra platser runt om i världen som förtjänar att kallas paradis, men Bali är möjligen mest välförtjänt av alla. På Bali finner man sinnebilden av ett paradis – mjuka stränder som känns ljuvliga mot fötterna, vatten som skiftar i hundratals nyanser av blått och grönt, ett leende folk som serverar fantastisk mat gjord på färska råvaror i toppklass, en mycket rik kultur att fördjupa sig i och mycket fokus på spiritualism, samt storslagen natur oavsett om man besöker karga vulkanslätter eller böljande risfält.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Bali är sannerligen en färgstark ö och lockar alla sorters turister – från budgetbackpackers till de allra rikaste lyxresenärerna. Alla har sin plats på Bali.

Det finns suveräna surfmöjligheter kring Balis stränder och föredrar man livet under vågorna så blir man inte heller besviken – några av de vackraste korallreven i världen finns här. Har man inte redan ett dykcertifikat så är det helt klart ett gyllene tillfälle att ta det i Balis fantastiska undervattensvärld.

Tröttnar man på att koppla av på stranden så bör man utforska lite av Balis rika kultur. Här finns massor av vackra tempel och monument att se, för att inte tala om alla vackra naturområden som man kan besöka. Det är populärt med djungelvandringar, hästridning och cykelturer i kullområden. På Bali finns också ett flertal fantastiska golfbanor, ett brett utbud av äventyrssporter som bungyjump och paragliding, samt massor av ljuvliga parker.

Tirtagangga är en by på östra Bali. Här finns ett spektakulärt palats med hänförande arkitektur och vackra vattenträdgårdar. Man kan bada i de små poolerna som uppfördes åt rajans familj. Omgivningarna runt Tirtagangga, med sina många risfält, är också värda att se.

Ubud ligger i Balis inland och kallas för Balis kulturella centrum. Vill man handla hantverk och konst från lokala konstnärer så har man här ett gyllene tillfälle. Även här är miljöerna underbara.

Pura Besakih är Balis modertempel, det är beläget på öns högsta vulkan Mount Agung, som anses vara en viktig spirituell punkt. Mount Agung hade ett av 1900-talets mest aggressiva vulkanutbrott år 1963 vilket orsakade stor förödelse och tusentals dödsfall över östra delen av Bali. Pura Besakih klarade sig i det närmaste helt utan skador.

Kremeringar sker öppet på Bali, alla som vill får delta i denna viktiga avskedsceremoni och det är sannerligen en upplevelse man aldrig glömmer. Den avlidne kroppen läggs på ett torn av bambu som bärs i procession innan det bränns upp.

Resa till Indonesien

Resor till Bali
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!