0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Amsterdam

Amsterdam är utan tvekan ett av Europas mest spännande resmål då staden utmanar oss på så många plan. Med traditionell storstadsskönhet i form av spegelblanka kanaler, breda kullerstensgator, magnifika byggnader, vackra hus och en rik finkultur, är staden en underbar plats för en romantisk get-away. Här finns dessutom många fina museer, operor och konsthallar. Amsterdam är med andra ord en fantastisk stad som dessutom var hemstad åt storheter som tecknaren Rembrandt och konstnären Van Gogh.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Amsterdam är känt som cyklarnas stad. Det bästa sättet att se sig omkring är just från en cykelsadel. Gatorna är platta, vilket gör det enkelt att ta sig fram. Staden lockar många turister med sina många kanaler, stora mängd vackra tulpaner och syndiga Red Light District.

Andra attraktioner som lockar turister till Amsterdam är mångkulturalism som bland annat resulterat i ett väldigt varierat kafé-, bar- och restaurangutbud med många härliga smaker. Nattlivet är något som bara måste upplevas, med ett utbud som kan beskrivas som oändligt. Är du en fotbollsdyrkare så finns det ytterligare ett skäl att ta sig till Amsterdam, som är det stora europeiska fotbollslaget Ajax hemstad. Det låter kanske som en klyscha, men om det finns någon stad i Europa som har gott om underhållning för alla smaker så är det sannerligen Amsterdam.

Man hade helt klart jordens bekväma turister i åtanke när man anlade Museumplein. Här finner man museer som Rijksmuseum, van Gogh Museum, Concertgebouw och Stedelijkmuseum på samma plats!

Det finns givetvis fler museer som är värda att besökas i Amsterdam - interaktiva NEMO, Tropenmuseum som visar hur livet ser och har sett ut i tropiska delar av världen, Madame Taussauds och Ajax Museum.

Att ta en tur med någon av båtarna som luffar längs kanalerna i Amsterdam är ett härligt sett att se staden och som gör att man sparar en massa tid och ansträngning.

Anne Franks dagbok är ett världsberömt dokument från andra världskriget och det var i ett hus i Amsterdam som Anne gömde sig med resten av sin familj i flera år. Vill man så kan man besöka huset där Anne skrev sin dagbok, det kallas idag för Anne Franks Huis.

Tröttnar man på stadens gråa fasader och stenbelagda gator så kan man ta en paus i Vondelpark. Här finns mjuka gräsmattor, söta små dammar och vackra stigar att promenera genom. Under sommaren brukar här hållas gratiskonserter.

Mitt i det barnförbjudna och myllrande nöjesområdet Red Light District finns Oude Kerk – en antik kyrka i gotisk-renässansstil som ger detta annars ganska galna område ett harmoniskt avbrott.

Billigt flyg tur&retur till Amsterdam

fr. 2 073:-
fr. 2 448:-

Resor till Holland

Resor till Amsterdam
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear