0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Nice

Nice är en sofistikerad stad på den franska Rivieran och den populäraste turiststaden i området. Med 300 soldagar om året är klimatet behagligt nästan året om, med undantag för de mörkaste vintermånaderna då det kan falla ganska mycket regn och blåsa en del.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Med undantag från Paris så är Nice den franska stad med flest museer och finkulturellt utbud. Tack vare sin fördelaktiga placering vid Medelhavet så lockas turister från hela världen att komma hit. Många välskötta grönområden och stadsträdgårdar med vajande palmer, samt väl efterhållna gamla byggnader gör Nice till en stad där man kan njuta av allt från kulturella djupdykningar och glamouröst stadsliv till lättjefulla dagar på stranden.

Utöver det turkosa Medelhavet, kantat av lyxiga sandstränder fyllda med solstolar och strandbarer, så har Nice ytterligare en hel del att erbjuda sina besökare.

Strandpromenaden är ett måste att strosa nedför. Den heter Promenade de Anglais och är pittoreskt vacker med höga palmer och charmiga art deco-byggnader som avlöser varandra längs hela promenaden. På dagen bländas man lätt av solen här, men i skymningstid och sedan hela natten igenom är promenaden nästan magisk.

I den gamla delen av Nice finns barockkyrkan Cathedrále Sainte-Réparte. Den har anor från 1600-talet och är med sina många dekorationer en uppskattad sevärdhet.

I Nice finns massor av intressanta muséer, besök till Musée Matisse, Musèe des Beaux Arts och marinmuseet Musée de la Marine är alla väldigt givande.

Gillar man att vandra så är vandringsleden mellan Cap Martin och Monte Carlo hänförande vacker. Den tar ca tre timmar och bör undvikas under dagens hetaste timmar.

Billigt flyg tur&retur till Nice

fr. 1 982:-
fr. 2 206:-

Resor till Frankrike

Resor till Nice | Resor till Paris
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear