0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Egypten

I Egypten finns en fantastisk blandning av exotiskt stadsliv, ljuvliga stränder och badvatten, intressant historia, samt en kulturskatt som slår allt annat. Man skulle kunna säga att det var i och runt Egypten som vår civilisation föddes. Med Nilen alldeles intill hade man ett fantastiskt läge för att slå sig ner – tillgång till mat fanns tack vare vattnet och eftersom att klimatet är så vänligt behövde man inte oroa sig för pinkalla vintrar. På Nilen kunde man dessutom transportera saker på ett sätt som ännu inte var möjligt på land.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

När man tänker på Egypten så finns det vissa bilder som dyker upp i de flestas sinnevärldar – mäktiga pyramider, tempel, mumifierade kroppar och fantastiska gravskatter, en guldbeklädd Cleopatra med knivskarp eyeliner och spikrak, kolsvart lugg som svalkas av eunuckernas ihärdiga viftande med palmblad, samt ett myller av bazaarer, ihärdiga köpmän, orientaliska mattor och vackra moskéer. Turistens Egypten bjuder också på fantastiska bad- och dykvatten, världens nordligaste korallrev i det färgstarka Röda havet, gyllene stränder, fantastiska golfbanor, spännande ökensafaris och – såklart – ett utbud av pampiga sevärdheter som i det närmaste aldrig tar slut.

Det finns mycket att shoppa loss bland i Egypten, det mesta är billigare här än hemma i Sverige. Saker som guld- och silversmycken, ädelstenar, lädervaror och tyger (särskilt bomullstyger) är särskilt prisvärt här.

Vill man shoppa billigt så ska man hålla utkik efter basarer och Medinan i den stad man besöker. Här är visserligen köpmännen väldigt intensiva och många gånger efterhängsna, men är man duktig på att pruta så kan man göra riktigt fina fynd. Inte sällan blir man bjuden på te av försäljarna och är man på riktigt intresserad av att handla något så är det en trevlig gest att ta emot.

Att få kläder uppsydda av en duktig skräddare är också något man bör kosta på sig i Egypten.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear