0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Köpenhamn

Köpenhamn är den hetaste metropolen i hela Norden. Här råder en ung, hipp och avslappnad atmosfär i en mycket vacker stadsmiljö.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

Shoppingutbudet är magnifikt, särskilt med tanke på stadens storlek som inte riktigt kan jämföras med andra shoppingmetropoler som London och Paris. I Köpenhamn satsar man mycket på design och unika varumärken istället för massproducerade lågprisvaror. Här finns gedigen arkitektur, ett sprudlande nöjesliv och vänliga, avslappnade människor var man än går.

Köpenhamn är en gedigen stad, man känner att marken man går på är robust och att folket här har fötterna på jorden samtidigt som de inte låter sig tyngas av det. Här finns en massa mysiga krogar i klassisk, dansk stil, med rödrutiga dukar och solida möbler, men också supertrendiga barer där inredningsdesignen är toppmodern.

Sevärdheterna är många i Köpenhamn och allt finns inom promenadavstånd. Att bara strosa omkring på Ströget är en upplevelse som bjuder på ett myller av människor och gatumusikanter i härligt gammeldags stadsmiljö.

Med den relativt nyöppnade Öresundsbron har Sverige och Danmark blivit ett och det är busenkelt att resa mellan länderna. Det tar en dryg halvtimme att åka tåg mellan Malmös och Köpenhamns centralstationer och ännu mindre att ta sig till Köpenhamns flygplats, något som många svenskar gärna utnyttjar. Köpenhamn är som hemma, fast lite mysigare.

Tivoli är eventuellt Köpenhamns mest uppskattade plats. Här är miljön som tagen från ett betydligt äldre Köpenhamn och attraktionerna attraherar alla generationer. Det är hur lätt som helst att spendera en hel dag inne på Tivoli, oavsett om man är 3 år eller 83. Tivoli är roligast på sommaren, men vackrast under julen, med all fantastisk julbelysning och alla väldoftande små julstånd.

Louisiana ligger visserligen inte i Köpenhamn, utan i vackra Nordsjälland med fantastisk utsikt över Öresund. Detta moderna, internationella konstmuseum är något utöver det vanliga och ett mycket populärt utflyktsmål bland Danmarksturister. Här finns konstverk från kända konstnärer som Picasso, Andy Warhol och Louise Bourgeois.

Den lille havfrue är Köpenhamns, och egentligen hela Danmarks, viktigaste statssymbol. Statyn är bara 125 cm hög och sitter på en sten vid den inre hamnen, den ska föreställa landshjälten H.C. Andersens huvudperson i sagan Den lilla sjöjungfrun.

Zoologisk Have ligger på Fredriksberg och visar djur från hela världen. Här kan man se elefanter, giraffer och andra mäktiga djur som annars inte är så lätta att komma nära.

Tycho Brahe Planetariet är lika omtyckt av stora som av små, här får man lära sig om rymden på interaktiva och högteknologiska vis. Bland annat så finns här en 3D-biograf som tar en med på en resa ut i stjärnhimlen.

Resor till Danmark

Resor till Köpenhamn
Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear