0771 - 456 700 Våra butiker

Resor till Bulgarien

I östra Europa, med grannländer som Grekland, Turkiet, Makedonien, Seribien, Montenegro och Rumänien är Bulgarien ett land med många influenser från olika traditioner. Ändå är detta fascinerande land särdeles unikt. Bulgarien har en mycket lång och händelserik historia, många stora riken har velat sätta sin prägel på landet. De som till slut har haft störst influens på Bulgarien är grekerna, ottomanerna och romarna.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!


Det bulgariska landskapet är mycket skiftande, vilket gör att landet lämpar sig för många olika typer av semester. Från de uppskattade stränderna i öst till de vackra vandringslederna i natursköna omgivningar, genom små, glömda byar och förbi pampiga kloster kan man uppleva det som på riktigt är Bulgarien. I bergen kan man åka skidor om man har lust, och i skogarna kan man stöta på björn om man inte är försiktig. Är man andligt inriktad så kanske en vistelse i en enkel munkcell i något av landets många ortodoxa kloster kan intressera?

De flesta som åker till Bulgarien gör det för de låga priserna i kombination med skönt vatten och värmande sol. De gyllengula sandstränderna vid Sunny Beach och Golden Sands lockar fler turister för varje år som går. 

Vill man shoppa så finns det ett stort utbud i turistorterna, men då bör man också räkna med att betala lite mer än man gör på platser dit turister inte når så ofta.

Det finns några saker som är extra prisvärda i Bulgarien, särskilt om man åker till Varna eller Sofia för att leta efter riktigt fina exemplar – vackra broderier, träarbeten, dockor, böcker, mattor och väskor.

Är man sugen på prisvärd bulgarisk keramik, träsniderier, broderier och andra hantverk så är ett besök till den nationella mässan för konsthantverk som brukar ta plats i Oreshak ett hett tips.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
KUNDSERVICE
Behöver du hjälp? clear