0771 - 456 700

Resegarantier

Ticket har ordnat med resegaranti hos Kammakollegiet. Det innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om Ticket skulle drabbas av insolvens. Att Ticket har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.
 

Resegarantilagen gäller för:

  • Paketresor
    En paketresa är en kombination av minst två resetjänster, t.ex. transport, inkvartering, hyrbil eller annan väsentlig turisttjänst. Resegarantin ska finnas för alla paketresor, oavsett om de säljs till privatpersoner eller företag.
  • Sammanlänkade researrangemang
    Resegarantin omfattar även de sammanlänkade researrangemangsom bestående av separata transport- och inkvarteringstjänster som sedda tillsammans uppvisar väsentlig likhet med en paketresa.
     

Ansökan om ersättning skall ha kommit in till Kammarkollegiet senast tre (3) månader efter det att resan blivit inställd, avbruten eller av annan anledning inte blivit av.

För mer information gå in på Kammarkollegiet eller ring Kammarkollegiet på telefon 08 700 08 00.
 

Hjälp att boka? clear
Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, nedan. Vi har just nu längre väntetider än vanligt, men ringer upp så fort vi kan!
Tack! clear