Behöver du hjälp? 
Ring eller besök våra butiker

Samhällsansvar

Turismen är en viktig inkomstkälla för otaliga människor och hela turismens framtid är beroende av miljöns, samhällets och den lokala kulturens tillstånd på turistorterna. Människor vill fortsätta resa till spännande resmål, men ingen vill resa till en förstörd miljö eller finna sig omgiven av sociala missförhållanden.

Tickets ambition är att vara en god samhällsmedborgare och det finns en medvetenhet inom företaget att engagera sig i samhällsfrågor som ligger nära vår verksamhet. Vi har valt att koncentrera våra insatser till två prioriterade stödprojekt; New Hope (tidl. Reseindustrins Barnfond) samt ECPAT, ställningstagande mot barnsexturism.

Ticket stödjer New Hope

Ticket har i flera år engagerat sig i New Hope, dit Ticket uppmuntrar alla anställda att varje månad bidra med 30 kronor och där Ticket skänker lika mycket som de anställda tillsammans. Den administrativa kostnaden ligger på 4% och de pengar som samlas in går oavkortat till barn i nöd.

2005 påbörjades projektet för en skola för flickor på en farm i en förstad till Nairobi. Syftet med Starehe Girls’ Centre är att hjälpa duktiga flickor från knappa förhållanden att komma vidare i sin utbildning.

» Läs mer om New Hope och Tickets stödprojekt i Kenya

Ticket stödjer Ecpat

Barnsexhandel är en stor förtroendefråga för turistindustrin. Därför stödjer Ticket den ideella föreningen ECPAT (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes), som arbetar med att förebygga och stoppa alla former av barnsexhandel. Stödet innebär främst att Ticket bistår ECPAT med informations-spridning.

» Läs mer om ECPAT

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!