Vi har stor kompetens beträffande gruppresor. Kontakta oss för ett kostnadsförslag.

Gruppresa till Riga

En fascinerande långhelg i Riga – Baltikums pärla. Riga ligger vid floden Daugavas utlopp vid Östersjön och är den största staden i Baltikum. Riga och Lettland blev självständiga i 1991 efter många års rysk överhöghet. Riga har massor att bjuda på, tex stadens historiska centrum som är upptagen på UNESCO's världsarvslista och som andas Medeltid med de många gamla hus och den imponerande domkyrkan från 1211. De många vackra jugendbyggnader från början av 1900-talet klassas desutom som några av de finaste i världen. Nedan exempel på ett reseprogram avser en 4 dagars resa till Riga.


Gruppresa riga

Resans höjdpunkter

  • Gamla stan
  • Rigas jugendstil
  • Båtfärd på kanalen
  • Besök på Centralmarknaden
  • Utflykt till Rundale Slott
  • Terrängkörning i jeepar
  • Jurmala - Riga Strand

Förslag på program i Riga:

Dag 1:
Ankomst, transfer med svensktalande guide till ett hotell i centrala Riga (alt transfer med sovjetiska Volgor från 1950-talet). Vid ankomst på förmiddagen – brunch på hotellet

Eftermiddag:
Sightseeing till fots tillsammans med en svensktalande guide. Centrum och gamla stan.
3-4 stopp för olika provsmakningar – val mellan Rigabalsam, ölprovning, lettiska smårätter med ett glas vin, fisktapas med oliver och tapenade, chokladprovning på mysiga restauranger och caféer i gamla stan.

Välkomstcocktail i Skybar (26 trappor). Middag på Garage i Bergs basaar, levande jazzmusik

Dag 2:
Rigas jugendstil – en vandring tillbaka till sekelskiftet 1899/1900. Besök på Jugenstilmuseet, fotosession, fika och läckra bakverk på underbara café Sienna.

Lunch på Muusu på Alberta gatan.

Eftermiddagen ledig för shopping eller spapaket på ESPA

Båtfärd på kanalen och över Daugava till restaurang Fabrikas på ön Kipsala (från början av april till oktober, annars buss).

Middag på Fabrikas, en omtyckt restaurang med läcker mat – europeiska och asiatiska influenser, och vacker utsikt över floden Daugava och Rigas tinnar och torn. Returtransfer med buss.

Dag 3
På morgonen
Morgonbesök på centralmarknaden – Europas största matmarknad. Provsmakning av lettiska specialiteter – bröd, ost, saltgurka, honung, bär, saft, rökt kött m.m.

eller

om det är en lördag – besök på ”bondens marknad” där lokala producenter säljer sina ekologiska och närodlade varor. Provsmakningar.


Utflykt till Rundale slott (80 km från Riga) – Baltikums största och vackraste slott, byggt av samma arkitekt (Rastrelli) som projekterade Vinterpalatset i St. Petersburg. Rundvisning av guider i vackra barockdräkter, besök i rosenträdgården. Lunch på Mezotne slott.

eller

Aktivitet med 4-hjulsdrivna jeepar till Sigulda (50 km från Riga), orientering och terrängkörning i skogen. Ankomst till Aerodium och Lettlands olympiska bob-bana. Aerodium är en vertikal vindtunnel där alla kan prova hur det känns att flyga! Sedan följer två bob-åk med en proffspilot. Sommarhalvåret går boben på hjul. Grillunch på ett värdshus på landet.

Middag på Kalku varti i Gamla stan, en stilig restaurang med utsökt mat och goda viner.

Dag 4:
Check-out, avfärd med buss till Jurmala – Riga strand, som ligger 20 km norr om Riga. Sightseeing i den vackra kurorten, besök på friluftsmuseet med traditionella fiskegårdar. Rökt fisk och öl.

Läcker lunch på restaurang Lighthouse som ligger på själva stranden.

Ev. tid för spa på Baltic Beach hotel och/eller egentid på stranden eller shoppingstråket i Jurmala

Transfer till flygplatsen (10 km).

Kontakta oss för ett kostnadsförslag. Priset är beroende av reseperiod, önskad hotellstandard och övrigt innehåll i programmet. Vi skräddarsyr resan efter dina önskemål.

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!