0770 - 45 75 23 Våra butiker

 

 

Tickets studieresa till Tallinn

Bli inspirerad av vår fantastiska gruppresa till Tallinn. Här hittar du våra bästa tips utifrån våra egna erfarenheter under resan. Tips som kan göra din konferansresa eller gruppresa till en upplevelse du sent kommer att glömma.

 

Endast en kort flygresa över Östersjön tog oss till Estlands huvudstad Tallinn, eller Reval som den också kallas. Vi landade på Tallinns internationella flygplats och tog oss snabbt och smidigt in till city då transfertiden endast är ca 15-20 minuter. Man kan även ta spårvagn från flygplatsen till centrum, supersmidigt!
 

Vi bodde på Nordic Forum hotell som ligger mycket centralt. Hotellet bjuder på en mycket god och riklig frukost och har dessutom en trevlig relaxavdelning.  
 

Andra hotell vi i besökte var bl.a. Lérmitage som är ett mindre och modernt hotell med 79 rum. Det var fint & fräscht!
 

Ett hotell som vi verkligen gillade var Hotel Palace som har ett mycket bra läge precis vid ingången till gamla stan. Rummen är fina och hotellet har en mysig relaxavdelning i källaren.
 

Radisson Blu Sky är ett klassiskt hotell med flertal konferensrum och Business Center. Hotellet har en fantastisk skybar med fin utsikt. Detta hotell lämpar sig bra för konferensgrupper.
 

De flesta hotellen i Tallinn har en relax- och/eller spa-avdelning, vilket gör att du kan koppla av och få skämma bort dig lite extra.
 

Tallinn är en medeltida Hansa stad med kullerstensgator som påminner lite om Visby på Gotland. Det är smidigt att ta sig runt och man kan vandra längs den intakta stadsmuren som skyddar den sagolika stadskärnan.
 

Här kan man slå sig ned på något av de många mysiga caféerna för att ta sig något gott att dricka och insupa atomsfären.
 

 


 

Första kvällen åt vi medeltida festmåltid på Olde Hansa som är en legendarisk restaurang i hjärtat av Tallinn. Här serveras maten som en festmåltid på fina lerfat och vi fick smaka på annorlunda mat då det serverades både björn, älg och vildsvinskött.
 

Varje kväll är det underhållning och musikanter spelar på medeltida instrument. Passar bra för större sällskap!
 

Andra kvällen intog vi middag på Restaurant Gloria, en mycket anrik och traditionell restaurang med vacker interiör som påminner om en svunnen tid. Mycket god mat. Här kan en större grupp få tillgång till en lokal med en liten scen.
 

Vi kan också tipsa om restaurang Leib där vi åt en god lunch. Trendig och modern restaurang. De har en jättefin uteservering som är öppen när vädret tillåter.   
 

Om man känner för att utforska Estlands sjöfartshistoria kan man bege sig till Seaplane Harbour som är Tallinns sjöflyghamn. Hamnen består av ett museum och ett stort isbrytarskepp. På museet kan du ta en närmare titt på en u-båt (som man kan ta sig ner i) och annat marin- och krigsmateriel.


Det är även möjligt att hyra lokalen för evenemang och det går att ordna stora galamiddagar i hangaren.
 

TV Tornet i Tallinn är Estlands högsta byggnad. Tornets höjd är 314 meter. På tornets 22:a våning finns en restaurang som ger bästa tänkbara utsikten över Tallinn och dess omgivningar. Lämpar sig bra för välkomstlunch eller middag.
 

KGB museum - sedan 2011 är våning 23 på Hotell Viru ett KGB museum med bland annat bilder och avlyssningsföremål som visar hur gäster och personal ständigt övervakades under kalla kriget.
 

Tallinn har helt enkelt något som passar alla typer av grupper; företagskonferenser, kickoffer, teambuildings eller för kompisgänget!
 

Snabbfakta Tallinn

  • Officiellt språk: Estniska   
  • Antal invånare: Cirka 430 000   
  • Valuta: Euro (EUR)   
  • Tidsskillnad: +1h

 

 

 

Resemålsskildring skriven av Helena Liljegren på Tickets gruppreseavdelning.

Få en skräddarsydd offert


(Helt kostnadsfritt - ej bindande)

0770 - 45 75 23

Telefontid: måndag-fredag kl. 08-17

 

Ta kontakt med våra duktiga säljare

                Marita

                Marita

   Mail: marita.matikainen@ticket.se
 

                Lisa

     Mail: lisa.edlund@ticket.se
 

                Pernilla

       Mail: pernilla.frank@ticket.se

             Helena

   Mail: helena.liljegren@ticket.se

 

                Tina

   Mail: tina.wallentinson@ticket.se

 

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear