0770 - 45 75 23 Våra butiker

 

 

Tickets studieresa till Amsterdam och hamnstaden Rotterdam

Läs om vår spännande studieresa till Amsterdam och Rotterdam och bli inspirerad av våra bästa tips. Dessa städer erbjuder något som gör din gruppresa eller konferensresa till något alldeles extra, som ni kommer kunna minnas och prata om en lång tid framöver.

 

Äventyret började med en smidig flygresa från Landvetter med KLMs direktflyg, där vi landande på Amsterdams flygplats Schiphol och tog sedan buss till hotellet i Amsterdam City, resan tog ca 30 minuter. Man kan också ta sig från flygplatsen med tåg, flygbuss eller taxi.
 

Väl i stan checkade vi in på Grand Hotel Krasnapolsky, ett mycket fint 5-stjärnigt hotell som ligger väldigt centralt i Amsterdam vid det berömda torget Dam Square. Mitt emot det kungliga slottet i hjärtat av Amsterdam.

 

Med sina karaktäristiska kanaler omgivna av smala, låga och sneda 1700-talshus är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla.
 

Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum.

 

Under vår vistelse i Amsterdam besökte vi ett flertal hotell, bland annat NH Amsterdam Centre ett 4-stjärnigt hotell som ligger nära Leidseplein och shopping. Vi såg även det trevliga 3-stjärniga Eden hotell som har ett mycket bra centralt läge.
 

Hotel Estherea är ett supermysigt hotell med boutique-känsla. Inredningen är klassisk/romantisk. Hotellet ligger längs Singelkanalen i Amsterdams centrum, bara 300 meter från Damtorget. Rekommenderas!

 

Room Mate Aitana är ett modernt designhotell byggt 2013 på den nya konstgjorda ön IJdocks. Bredvid hotellet ligger Justitiepalatset. Dessa två byggnader bildar tillsammans spännande arkitektur på denna egna “ö”, endast 500 meter från Centralstationen.
 

The Room Mate Aitana Hotel har en spektakulär byggnad med glasfasader som går i raka linjer i olika nivåer. Den hyllade interiördesignern Tomas Aila överraskade alla med en briljant mix av material och form i rostfärgade och bruna toner, kombinerad med färgfyllda detaljer och “cutting-edge” belysning, som resulterade i en exklusiv och kosmopolisk atmosfär. Vi rekommenderar hotellet för grupper särskilt intresserade av arkitektur.

 

Vi åt en mycket god lunch på inhemska restaurangen Haesje Claes. Vi kan varmt rekommendera denna trevliga rustika restaurang för lunch eller middag.  
 

Ett måste när man är i Amsterdam är att ta en båttur genom kanalerna. Det finns många olika varianter av kanalkryssningar, t.ex. lunchkryssning, middagskryssning eller coctailkryssningar.  

 

 

Vi fortsatte vår resa från Amsterdam till hamnstaden Rotterdam. Resan tar ca 1,15 timme med bil.
 

Rotterdam är den näst största staden i Nederländerna och en av världens största hamnar. En industristad som vibrerar av konst, spännande arkitektur och design.  
 

Ofta hamnar Europas största hamnstad i skymundan för sin mer kända storebror Amsterdam, men Rotterdam har en energi som utstrålar framtidstro. Här går det att göra intressanta program för företag och grupper särskilt intresserade av arkitektur.
 

Vi bodde på häftiga nhow hotel Rotterdam som ligger på Wilhelmina pir i byggnaden De Rotterdam med utsikt över floden Maas och stadens silhuett. Här erbjuds rum med gratis WiFi. Detta moderna designhotell har ritats av Rem Koolhaas/OMA och har en terrass på 7:e våningen samt ett gym.
 

Tunnelbanestationen och spårvagnshållplatsen Wilhelminaplein ligger 2 minuters promenad bort. Därifrån tar du dig till stadens centrum på 7 minuter. Du kan också ta en vattentaxi till centrum. Om man istället väljer att promenera till centrum tar det ca 25 minuter.


Andra hotell vi besökte var bland annat Thon Hotel Rotterdam som är ett prisvärt 3-stjärnigt hotell.
 

Holiday Inn Express Rotterdam central station är ett bra 4-stjärnigt hotell som ligger i Rotterdams stadkärna, nära det mest centrala shoppingområdet. Hotellet ligger intill Rotterdams centralstation, varifrån man snabbt och enkelt tar sig till stadens olika delar.
 

I Rotterdam hann vi även med sightseeing med svensktalande guide, då fick vi bland annat se den spektakulära byggnaden Markthal, de häftiga kubhusen och centralstationen.
 

Slutligen är både Amsterdam och Rotterdam mycket trevliga resmål som vi varmt rekommenderar. Har man en lägre budget är Rotterdam ett bra val då hotellpriserna är betydligt lägre än i Amsterdam.

Snabbfakta Amsterdam/Rotterdam

  • Antal invånare Amsterdam: Cirka 820 000   
  • Antal invånare Rotterdam: Cirka 624 000 
  • Officiellt språk: Nederländska   
  • Valuta: Euro (EUR)
  • Tidsskillnad: 0

 

 

Resemålsskildring skriven av Helena Liljegren på Tickets gruppreseavdelning.

Få en skräddarsydd offert


(Helt kostnadsfritt - ej bindande)

0770 - 45 75 23

Telefontid: måndag-fredag kl. 08-17

 

Ta kontakt med våra duktiga säljare

                Marita

                Marita

   Mail: marita.matikainen@ticket.se
 

                Lisa

     Mail: lisa.edlund@ticket.se
 

                Pernilla

       Mail: pernilla.frank@ticket.se

             Helena

   Mail: helena.liljegren@ticket.se

 

                Tina

   Mail: tina.wallentinson@ticket.se

 

 

Stäng

Hjälp att boka?

Behöver du hjälp eller har frågor?
Ange ditt telefonnummer, inklusive riktnummer, så ringer vi upp dig så fort vi kan!

Contact us
Kundservice
Behöver du hjälp? clear