Vårens mest populära storstäder

När vintern fortfarande är närvarande längtar många svenskar efter vårvärmen och tjuvstartar uteserveringssäsongen med en resa till en spännande storstad. Klassiska städer som Paris, London och Amsterdam är de mest populära storstäderna i vår, medan de storstäder som ökar mest under våren är Wien och Istanbul. 

Paris, med vackra basilikan Sacre Coeur Basilica i mysiga området Montmartre, är vårens mest populära storstad

En weekendresa under våren är ett perfekt sätt att ladda batterierna efter en lång och mörk vinter. Klassiska storstäder är mest populära, men det är främst andra europeiska storstäder som står för de största ökningarna.

Istanbul är tack vare en kraftig bokningsökning på nästan 80 procent vårens största överraskning. Denna vackra, till hälften europeiska och till hälften asiatiska stad, har klättrat femton platser på topplistan, från 25 plats våren 2017 till plats 10 denna vår.

Vackra Blå Moskén och Bosporen, Istanbul

Wien är en annan raket i vår, ökar antalet resebokningar med 65 procent och klättrar därmed fem placeringar på topplistan, från fjolårets fjortondeplats till plats 9 i vår. Wien är en riktig uppstickare till storstad som tidigare hamnat lite i skymundan av exempelvis Amsterdam och Berlin. Staden är dock mycket trevlig och perfekt att möta våren i, då den är känd som en kaféstad med mängder av uteserveringar och spännande arkitektur som fler och fler svenska resenärer upptäcker.

Hundertwasserhaus i Wien, en härlig färgexplosion

Utanför topplistan är det främst Warszawa som verkligen skjuter fart, med en ökning på 95,5 procent. Warszawa var ett hett resmål redan i höstas, men fortsätter under våren 2018 att locka alltfler svenskar.

10-i-topp: vårens mest populära storstäder
  1. Paris (3)
  2. Amsterdam (2)
  3. London (1)
  4. Prag (5)
  5. New York (7)
  6. Lissabon (8)
  7. Rom (9)
  8. Barcelona (6)
  9. Wien (ny)
  10. Istanbul (ny)

insatgram