Topplistan: Sommarens weekendresor

Vackra Sacre Coeur Basilica i Montmartre, Paris

Eiffeltornet, en fransk klassiker.

Att åka på en kortare weekendresa har ökat stadigt i popularitet under de senaste åren. När trenden går mot att uppleva mer under en utlandsresa ökar storstäder, med stora utbud av sevärdheter, kultur och gastronomiska upplevelser, mer och mer. Paris är sommarens mest populära weekendresmål, enligt ny statistik från Ticket.

Sommarsemestrar handlar till stor del om sandstränder och salta bad. Men i takt med att fler och fler svenskar vill uppleva mer under en semesterresa ökar intresset för spännande städer. Främst storstäder inom Europa står högt upp på svenskarnas lista i sommar.

Paris är sommarens mest populära weekendresmål. Världskända sevärdheter som Eiffeltornet och Louvren lockar, tillsammans med mysiga kvarter som Marais, Montmartre och Saint-Germain, perfekta att strosa runt i. Om värmen blir för tryckande är en dagsutflykt till vackra Versailles, med dess imponerande park, perfekt för lite svalka. Resebokningarna till Paris ligger på samma nivå som i fjol, vilket är anmärkningsvärt då resebokningarna generellt sjunker något inför sommarens resor.

Tower Bridge, London.

Även London, Amsterdam, Prag och Lissabon är populära storstäder att besöka i sommar. Framför allt Lissabon ökar i efterfrågan jämfört med sommaren 2018. Det resmål som dock ökar mest (+ 120 procent) är Warszawa, som går från plats 36 på topplistan i fjol till plats 8 inför sommarens resor. Även Tallinn lockar fler svenska resenärer än tidigare, och ökar antalet bokningar med knappt 25 procent.

Amsterdam, populär storstad i sommar.

Mest populära weekendresor i sommar

  1. Paris (1)
  2. London (3)
  3. Amsterdam (4)
  4. Prag (2)
  5. Lissabon (6)
  6. Helsingfors (10)
  7. Rom (ny)
  8. Warszawa (ny)
  9. Tallinn (ny)
  10. Split (ny)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 6 juni med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019.

 


insatgram