Tips om 10 filmer som tar dig ut i världen

Nu när vi inte kan resa längre blir längtan efter äventyr extra stor. För att lätta på abstinensen tipsar vi därför om 10 filmer som på ett säkert sätt tar dig ut i världen från din egen soffa!

Thailand, Phi Phi Island

The Beach – Thailand

Richard åker på en resa till Thailand där han träffar Daffy, en narkotikaförvirrad skotte. Daffy ger Richard en karta till en paradis-ö och berättar om ett liv bortom den vanliga civilisationen. Richard och ett franskt par ger sig sedan av för att hitta denna ö vilket de snart gör. På denna ö bor en koloni unga människor som tycker sig ha funnit paradiset och Richard och hans vänner tas upp i kollektivet. Väl på ön får de uppleva euforin av avskildhet och livet som platslös tillsammans med sina nyfunna vänner. Men det finns ett mörker som gror på denna ö som snabbt blir ett hot mot deras paradis.

Tibet, Lhasa

Sju år i Tibet – Tibet

Filmen är baserad på en verklig händelse. Den österrikiska bergsklättraren Heinrich Harrer blir tillfångatagen under 2:a världskriget, när han bestiger Himalaya, men lyckas rymma. Efter en lång flykt i Tibet träffar Harrer den fjortonde Dalai Lama, en bekantskap som kommer att förändra hans liv för alltid.

Grekland, Samos

Mamma Mia – Grekland

Filmen handlar om 20-åriga Sophie och hennes mamma Donna, som driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga pappor, så Sofie bjuder i hemlighet i sin mammas namn in alla tre till bröllopet.

Australien, Back Country

Australia – Australien

Australien i början av andra världskriget: En engelsk aristokratkvinna ärver en ranch i norra Australien. För att rädda djuren tar hon hjälp av en boskapsdrivare; tillsammans driver de boskapen genom landet. Framme i Darwin möts de av japanernas bombningar av staden.

Indien, Agra

Slumdog Millionaire – Indien

Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna “Vem vill bli miljonär?”. Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, kan veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga föratt förklara hur han kunnat känna till alla svar. Vi får bland annat höra historien om Latika, flickan han älskat och förlorat.

Italien, Toscana

Under Toscanas sol – Italien

Frances är en 35-årig författare från San Francisco vars perfekta liv tar sig en oväntad vändning. Efter en jobbig skilsmässa blir hon väldigt deprimerad och får skrivkramp. Hon bestämmer sig för att ta en paus från allt och åka till Toscana för att hitta tillbaka till sig själv och livet.

Fiji, Monuriki

Cast Away – Fiji

Chuck Noland är van vid att lösa problem. Som anställd på FedEx besöker han företagets kontor världen över med sina effektiva lösningar och smarta omorganiseringar. Han för en ständig kamp mot klockan och hemma i Memphis har hans flickvän Kelly vant sig vid att aldrig riktigt veta var på jordklotet han befinner sig. Nu ställs Chuck inför den ultimata utmaningen när han, efter en flygkrasch, mirakulöst överlever och flyter i land på en ö i Stilla havet.

Singapore

Crazy Rich Asians – Singapore

Rachel Chu följer med sin pojkvän Nick för att gå på hans bästa väns bröllop i Singapore. Under besöket får hon reda på att Nicks familj är snuskigt rika och har näst in till kunglig status i Singapore. I och med detta uppstår det spänning i förhållandet då Rachel känner sig bedragen och utsatt då hon inte vet hur hon ska bete sig i dessa kretsar. Och om det inte vore nog så blir hon heller inte accepterad av Nicks mor som försöker bryta förhållandet.

Indonesien, Bali

Eat pray Love – Italien, Indien, New York, Bali

Liz är en framgångsrik författare som lever i New York tillsammans med sin make. Dock känner hon att hennes nuvarande liv inte gör henne lycklig, och hon beslutar sig för att skilja sig från sin man och ge sig ut på en resa för att finna sig själv och meningen med livet. Hennes sökande tar henne till Rom, Indien och Bali där nya vänner hjälper Liz att komma till insikt om vad som är viktigt för henne.

Frankrike, Paris

Amélie – Paris

Efter den chockerande nyheten att prinsessan Diana omkommit tappar Amelie en flaska i golvet. Under sökandet av den finner hon ett skrin fyllt av barndomsminnen, som hon bestämmer sig för att hitta ägaren till. I all hemlighet lämnar hon tillbaka asken och ser hur det muntrar upp den nu medelålders mannen. Upplivad av sina framgångar bestämmer sig Amelie för att förbättra även sina grannars liv.


insatgram