Ticketsäljarnas 10 bästa kryssningstips

Cozumel
Härligt stopp på kryssningen - Cozumel

Vill du maxa din semester? Kombinera några dagars storstadspuls i Miami med en härlig kryssning i Karibien och njut av kritvita stränder och turkosblått vatten. Ticket bjuder på de bästa tipsen för din kryssningskombo!

Blir du också sugen på att kryssa?  Våra duktiga säljare hjälper dig gärna att hitta rätt resa i kryssningsdjungeln – vi säljer alla större rederier med mängder av olika kryssningsupplevelser! Läs mer här.

Ticketsäljarnas bästa tips på kryssningen

Kryssningen är en upplevelse i sig med restauranger, shower, poolhäng och aktiviteter – allt detta inkluderat i priset. Du får dessutom uppleva nya resmål varje dag utan att behöva packa om väskan.  Ett prisvärt sätt att resa med andra ord!

Packa gärna ett handbagage med badkläder till första dagen på kryssningen, som du tar med dig själv ombord. Det tar ett tag innan du får ditt bagage till hytten, passa på att nyttja fartygets solstolar och pooler. Och om du vill slippa stå i kö på semestern – boka dina utfärder hemifrån! Ticket hjälper gärna till!

Nyligen var ett gäng Ticket-säljare ombord på Celebrity Reflection och kryssade från Miami via Cozumel, Grand Cayman, Jamaica och Haiti. Nedan delar de med sig av sina bästa tips.

1. Zipline: Dragons breath

När du gör ett strandhugg i Haiti ska du inte missa världens längsta zipline över havet.  Denna zipline går från bergen ner över havet i maxade 60 km/h.  En fartfylld och garanterat hisnande upplevelse.

Plats: Labadee, Haiti

2. Öga mot öga med stingrockor: Stingray City

Åk med katamaran till sandbanken Stingray City där havet är blåare än blåast och upplev nära möten med Stingrockor. Mata dem, pussa dem (det sägs att man inte åldras om man pussar dem). En upplevelse!

Plats:  Grand Cayman

3. Silent Disco

Någon kväll i veckan arrangerar fartyget Silent disco. Konceptet är enkelt och fantastiskt roligt.  Hörlurar på, välj musik, dansa och sjung som om du aldrig gjort något annat.  Tips, ta av dig lurarna och beskåda dansgolvet – garanterat skratt utlovas!

Plats:  Reflection of the Seas

4. Ät från dockskåp på Qsine

Qsine är en specialrestaurang på Celebrity Reflection, som bjuder på en upplevelse i smak och upplägg utöver det vanliga. Beställ hur många rätter du vill från en Ipad. Presentationen och smakerna är makalös oavsett vad du väljer! Vad sägs om att få maten serverad ur ett ”dockskåp” eller plocka jordgubbsblommor från en äng.

(Många restauranger på kryssningsfartygen ingår i priset, men för att äta på specialrestaurangerna får du lägga till en slant.)

5. Utomhushäng på Lawn Club Grill

Känn den karibiska brisen samtidigt som du tittar ut över havet och äter fantastisk mat på den enda specialrestaurangen på Celebrity Reflection där man sitter utomhus. Beställ hur många rätter du vill – allt smakar grillat gott!

Plats: Celebrity Reflection

Ticketsäljarnas bästa tips i Miami

Miami är så mycket mer än härliga stränder. Här kan du shoppa, äta gott och flanera bland pastellfärgade hus, neonskyltar och svajande palmer ett stenkast från Miami Beach. Därefter kliver du på ett av alla de fartyg som utgår från Florida för en kortkryssning i karibiska ö-världen.

Miami är stort, hyrbil eller taxi är ett måste. Hyrbil bokas med fördel hemifrån.

1. Med speedboat på Miamis vattenkanaler

Upplev Miamis skyline från havet, res i vattenkanalerna se de vackra och rikas hus. En resa i ”Miami Vice”- stil med speedboat är en upplevelse utöver de vanliga

2. Wynwood Walls

Om du tröttnar på stranden – bege dig till stadsdelen Wynwood Walls. Här samsas häftig grafitti och gallerier med individuella butiker och trevliga matställen. Att det dessutom är gratis att gå runt och se alla fantastiska väggmålningar är ett plus!

3. Kubansk mat på Larios on the Beach

Kubanska musikdrottningen Gloria Estefan bjuder på Kubans mat i världsklass. Mycket trevlig restaurang på Ocean Drive i Miami. Ingen för de som önskar lugn och ro. Här spelas latinomusik, det dansas mellan borden och dricks mojito med äkta sockerrör som drinkpinne.

4. Bra boende för barnfamiljer: Grand Beach Hotel

Grand Beach Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med bra läge cirka 10 min m bil norr om Lincoln Road (Miami Beach Centrum). Rummen är stora rum med plats för barnfamiljer som vill bo nära pulsen men inte känna den på natten. Flera pooler och jacuzzis, gym, strandnära – och mycket bra frukost!

5. Trendigt boende för par: Hotel Delano

Hotell Delano är ett hotel med ypperligt läge för de som vill bo där det händer. Snygga rum, alla i vitt – för den trendkänsliga. Här finns en DJ som spelar vid poolen och ger lite Pasha/Ibiza-känsla. Hotellet med fyra stjärnor + ligger ett stenkast från Miami South Beach, på Lincoln Road i Art Deco-distriktet.


insatgram

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.